Ελληνικά  |  English
Χορηγοί
ELPEDISON Online-Sales

Ενδιαφέροντα από τον κόσμο της ενέργειας

394-logo

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνουν τη διοργάνωση του Ειδικού Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Νέων Επιστημόνων με θέμα:

«Διεθνής Πολιτική, Πολιτισμός, Περιβάλλον»

Water-Seer-

Μια νέα συσκευή που βασίζεται στη διαδικασία της συμπύκνωσης, μπορεί να παράγει μέχρι και 40 λίτρα πόσιμου νερού από τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας , χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ή άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

koda

Μπορεί να είναι ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια μια εξοχική κατοικία δίπλα στη θάλασσα, ή στους πρόποδες ενός βουνού. Το KODA, είναι η νέα πρόταση της Εσθονικής εταιρείας Kodasema, ένα μικροσκοπικό αυτόνομο σπίτι που μπορεί να μεταφέρεται οπουδήποτε και να στήνεται απτήν αρχή σε λιγότερο από 7 ώρες.

Part-DV-DV2176402-1-1-1

Ένας μηχανικός ομολόγησε την ενοχή του και φαίνεται ότι θα αποκαλύψει ονόματα κι άλλων εργαζόμενων που ήξεραν για τους παραποιημένους ρύπους. Οι Αμερικανοί υποψιάζονται συνωμοσία μέχρι τα πιο υψηλά κλιμάκια.

Norway-04-1020x610

Αν και οι ενεργειακές ανάγκες της Νορβηγίας καλύπτονται σεδόν στο σύνολό τους από ανανε'ωσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα συνεχίζει να κατασκευάζει νέες μονάδες, αυξάνοντας συνεχώς την παραγωγή καθαρής ενέργειας. Ορισμένες μάλιστα από αυτές, όχι μόνο να υπηρετούν τον ενεργειακό σχεδιασμό της Νορβηγίας, αλλά αποτελούν ένα διαφορετικό δείγμα αριτεκτονικής και μια νέα πρόταση για τον επισκέπτη.

anu-superhydrophobic-1

Επιστήμονες του The Australian National University (ANU) ανέπτυξαν ένα νέο υλικό σε μορφή σπρέι που έχει την ιδιότητα να απωθεί το νερό.

logoepekep

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει τη διοργάνωση του 12ου Διεπιστημονικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με θέμα "Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη:  Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία Κυθήρων το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου 2016.

500x300Young-plant

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία ανέπτυξε μια διαδικασία «αντίστροφης φωτοσύνθεσης» που μετατρέπει βιομάζα σε καύσιμα, χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου.

Algae-Water-Bottle-889x592

Τα πλαστικά μπουκάλια του νερού και των αναψυκτικών αποτελούν μια πραγματική μάστιγα για το περιβάλλον δεδομένου ότι η διάσπασή τους στις χωματερές διαρκεί περισσότερα από 1.000 χρόνια.

3500 PLUG

Μέσα σε έξι χρόνια, το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι φθηνότερο από την αγορά και συντήρηση ενός συμβατικού μοντέλου που κινείται με βενζίνη ή ντίζελ, αναφέρει έκθεση του Bloomberg.

1 2 3 4 5 ... 36 Επόμενη σελίδα
Carbon Credits
€/t CO2
Καταχώριση βιογραφικού