ΗΑΕΕ: Ξεκινά αύριο το 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης - Energy Register - Energy Register

ΗΑΕΕ: Ξεκινά αύριο το 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

[29/09/2020 - 3:46 μμ]

Ξεκινά αύριο 30 Σεπτεμβρίου 2020 το 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace Hotel στην Κηφισιά.

Το Συμπόσιο θα έχει υβριδική μορφή, με περιορισμένη φυσική παρουσία και εκτεταμένη διαδικτυακή συμμετοχή, ενώ η παρακολούθησή του μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι δωρεάν για όλους.

Στη διάρκεια της 3ήμερης διοργάνωσης το παρών θα δώσουν περισσότεροι από 100 ομιλητές, ελληνικών και διεθνών: εταιρειών, κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, think tanks, θεσμικών φορέων και ρυθμιστικών αρχών, οι οποίοι θα δώσουν μία πλήρη εικόνα της ελληνικής και διεθνούς ενεργειακής αγοράς, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να παρουσιαστούν 30 επιστημονικά άρθρα σχετικά με τον ευρύτερο τομέα της ενέργειας.

Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη θέτει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για την ενεργειακή της μετάβαση, ενώ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά στις γεωπολιτικές ισορροπίες, στα μεγάλα διασυνοριακά έργα, στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και στη μετεξέλιξη των αγορών, το Συμπόσιο θα επικεντρωθεί σε ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα στοχεύοντας, και αυτή τη χρονιά, στη δημιουργία ενός διεθνούς φόρουμ για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ιδεών και ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της HAEE και Καθηγητή, κύριο Σπύρο Παπαευθυμίου “ το φετινό Συμπόσιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεδομένων των πολλών και σημαντικών αλλαγών  που βρίσκονταν ήδη υπό εξέλιξη στον ενεργειακό τομέα πριν την πανδημία, με σημαίνουσα βαρύτητα αυτή της Πράσινης Συμφωνίας στην Ευρώπη και τους νέους στόχους που τέθηκαν για το 2030 στην Ελλάδα με το ΕΣΕΚ και μεταφράζονται σε ταχεία απολιγνιτοποίηση.

Πλέον, η πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση επιταχύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς η Ε.Ε. επικεντρώνεται σε μια οικονομική ανάκαμψη με αιχμή του δόρατος τις “πράσινες” τεχνολογίες, όπως τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η απολιγνιτοποίηση και η διείσδυση των ΑΠΕ στη χώρα μας αποτελούν ασφαλώς ένα “σοκ” σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει τα περασμένα χρόνια και ασφαλώς αποτελούν πρόκληση για τις λιγνιτικές περιοχές, την οποία καλείται να λύσει το master plan της κυβέρνησης με τρόπο δημιουργικό και πάνω από όλα αναπτυξιακό. Εντούτοις, πρέπει όλοι να δούμε την πρόκληση αυτή και ως μια σπουδαία ευκαιρία η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στο εξής στο χώρο της ενέργειας και να μην έπεται των εξελίξεων.”

Σε αυτή την πολύ κομβική χρονική συγκυρία που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα διαμόρφωση του ενεργειακού τοπίου, οι διοργανωτές του 5ου Συμποσίου Ενεργειακής Μετάβασης προσβλέπουν σε έναν ευρύ και αναλυτικό διάλογο με τη συμμετοχή πληθώρας ειδικών και στελεχών του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα των τριών ημερών του Συμποσίου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, πατώντας εδώ, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram & Youtube.

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν το Συμπόσιο, πατήστε εδώ.

Στιγμιότυπα και ομιλίες από το 4ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης μπορείτε να δείτε εδώ.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[23/10/2020 - 5:15]
Διευρύνεται η παρουσία και η εκπροσώπηση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) μετά και την πραγματοποίηση της 32ης Γενικής Συνέλευσης των...
[23/10/2020 - 5:14]
Σχεδόν το 30% της χρηματοδότησης του δανείου προς τον ΑΔΜΗΕ κάλυψε η Alpha Bank. Πρόκειται για το πρόσφατο κοινοπρακτικο δάνειο ύψους 400...
[23/10/2020 - 5:12]
Το ΕΚ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση για την υποχρεωτική εταιρική δέουσα επιμέλεια, ώστε τα προϊόντα που καταναλώνονται...
[23/10/2020 - 5:09]
Μία σειρά από νέα έργα ανέλαβε στην Κύπρο η Suntechnics, θυγατρική του Ομίλου Green Energy. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ