«Μπαταρίες» και »Μικροηλεκτρονική»: Τα δύο έργα που συμμετέχει η Ελλάδα - Energy Register - Energy Register

«Μπαταρίες» και »Μικροηλεκτρονική»: Τα δύο έργα που συμμετέχει η Ελλάδα

[27/01/2021 - 6:30 μμ]

«Μετά την συμμετοχή μας στο Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) “Μπαταρίες” προστίθεται και η “Μικροηλεκτρονική”. Η Ελλάδα είναι παρούσα στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής»

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε ανάρτησή του στο twitter με αφορμή ότι  το αμέσως προσεχές διάστημα, θα δημοσιεύσει το υπουργείο, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στο IPCEI «Μικροηλεκτρονική».

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του με τίτλο «Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (Important Project of Common European Interest – IPCEI) στη βιομηχανική αλυσίδα αξίας, Μικροηλεκτρονική» αναφέρονται τα εξής:

Οι αλυσίδες αξίας, μέσω της πρωτοβουλίας «Στρατηγικό Forum για τα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών-μελών και των παραγωγικών εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αναδειχθεί ως βασικός μοχλός προώθησης της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και επενδυτικής πολιτικής.

Η «Μικροηλεκτρονική» έχει αναδειχθεί ως μία από τις στρατηγικές αλυσίδες αξίας πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την οποία προετοιμάζεται το δεύτερο κατά σειρά Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI). H σημασία της επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη Διακήρυξη «Declaration: A European Initiative on Processors and semiconductor technologies», την οποία υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναγνωρίζοντας τη σημασία των Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος στην οικονομία, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, θα δημοσιεύσει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μη δεσμευτικού χαρακτήρα  για τη συμμετοχή  ελληνικών επιχειρήσεων στο Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος- ΣΕΚΕΕ (Important Project of Common European Interest – IPCEI) στο πεδίο της αλυσίδας αξίας της  «Μικροηλεκτρονικής».

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[21/01/2022 - 8:14]
Η πρωτοβουλία “Απάτητα Βουνά” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία θεσμοθετήθηκε με Υπουργική Απόφαση παρουσιάστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε...
[21/01/2022 - 8:07]
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε στη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου των Ευρωπαίων Υπουργών Περιβάλλοντος που ξεκίνησε χθες,...
[21/01/2022 - 7:38]
Μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες «ALPHA BANK Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» υπέγραψε η ΔΕΗ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση....
[21/01/2022 - 7:32]
Στη σπουδαιότητα της «μπλε οικονομίας» και στην ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας, για μια περισσότερο «πράσινη» και ανθεκτική Ευρώπη...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ