ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΘΩΜΑ

[23/09/2019 - 9:57 πμ]

Συνάντηση  Πραγματοποιήθηκε  σήμερα    21/8/2019  στην  Αθήνα  μεταξύ  του Υφυπουργού  Ενέργειας  κ. Γεράσιμου Θωμά   και  της  Διοίκησης  της  Ομοσπονδίας  μας.   Την  ΠΟΣΠΗΕΦ  εκπροσώπησαν  ο Πρόεδρος  κ.  Γιάννης Παναγής,   ο  Αντιπρόεδρος   κ.  Σπύρος Μπογδανης , ο  Οργανωτικός Γραμματέας  κ.    Αρης Νίκας  ,  ο Οικονομικός Επόπτης   κ.  Αντώνης   Σιαμπανόπουλος   και  το μέλος του  ΔΣ κ. Πέτρος Τσικούρας .  Στη  συνάντηση  συμμετείχε   και ο σύμβουλος του Υφυπουργού  κ.  Γιώργος Μάρκου .

Η  Συνάντηση  που  διήρκεσε  περισσότερο από  μιάμιση ώρα και  πραγματοποιήθηκε  σε  πάρα πολύ  καλό  κλίμα.   Ο  υφυπουργός  είναι  ένας  τεχνοκράτης   γνώστης   του ενεργειακού  γίγνεσθαι   εντός και   εκτός  των συνόρων   της  χώρας   μας .

Στο  θέμα  της  μείωσης  του  ΕΤΜΕΑΡ  έγινε  μία  εκτενής  συζήτηση σχετικά με το  υποτιθέμενο πλεόνασμα  του   ΕΛΑΠΕ . Του επισημάναμε  ένα προς ένα  τα προβλήματα των προβλέψεων   του ειδικού λογαριασμού και τις σημαντικές επισφάλειες .   Μας διαβεβαίωσε  ότι  το  ταμειακό   σκέλος  είναι  ανεξάρτητο και στοχεύουν στην  βελτίωση  των  ταμειακών ροών. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα  έγινε λεπτομερείς συζήτηση  στον κορμό της μεθοδολογίας που σκοπεύει να εφαρμόσει το υπουργείο για να το πετύχει.

Θέσαμε το θέμα  του πλήθους των συσσωρευμένων αιτήσεων στον  ΔΕΔΔΗΕ  εξαιτίας του οποίου λιμνάζουν και καθυστερούν πάνω από  550 εκατομμύρια ευρώ    στη  Μακεδονία και τη Θράκη και σε άλλες Περιφέρειες του ΔΕΔΔΗΕ.

Τονίσαμε  την   ανάγκη  ύπαρξης  ερμηνευτικών  εγκυκλίων  σε μία σειρά ζητημάτων   της  αδειοδοτικής διαδικασίας  των  νέων  φωτοβολταϊκών  πάρκων, αφού η υπάρχουσα νομοθεσία  ερμηνεύεται διαφορετικά από νομό σε νομό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις σε εκατοντάδες νέα έργα σε κάποιους νομούς ενώ σε άλλους να προχωρούν χωρίς πρόβλημα.

Συζητήσαμε τη έλλειψη  διαφάνειας  των  παραδοχών  κυρίως στο θέμα  των προβλέψεων  του  Δελτίου  του  Ειδικού  Λογαριασμού .

Τέλος  επισημάναμε   την   αδικία   του  ΜΤΑΕ  γνωστού   ως  τέλους  Διακοψιμότητας  που  επιβαρύνει  άδικα  και  υπέρμετρα τους  φωτοβολταϊκούς   παραγωγούς .

Με τη λήξη   της  συνάντησης   συμφωνήσαμε  να είμαστε  σε διαρκή  επικοινωνία ξεκινώντας  με  τα τρέχοντα  και πιεστικά  άμεσα ζητήματα,  αφήνοντας  για λίγο πιο πίσω  τη  συζήτηση  για  το μέλλον .

Όπως   χαρακτηριστικά  είπε ο κος  Υφυπουργός  κάποια  στιγμή    σε   αυτήν  τη χωρά  θα πρέπει  να σταματήσουμε  να τρέχουμε  πίσω  από  τις εξελίξεις και να είμαστε από πριν έτοιμοι για το επόμενο βήμα !

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[16/10/2019 - 3:03]
  «Το νομοσχέδιο αυτό έχει μια ειδική στόχευση για τη ΔΕΗ, να την κάνει πιο ευέλικτη, να λειτουργεί μακριά από τους...
[16/10/2019 - 2:58]
Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), σύμφωνα με τα κριτήρια ποιότητας του Ευρωπαϊκού έργου QualitEE “DRIVING INVESTMENT IN ENERGY EFFICIENCY SERVICES THROUGH...
[16/10/2019 - 2:34]
Αποδεχόμενο πρόσκληση των διοργανωτών το ΙΕΝΕ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του WINDMission Greece 2019, το οποίο διοργάνωσαν το Voice of...
[16/10/2019 - 2:30]
Την ανανέωση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management) σε μια σειρά σημαντικών υποδομών του Διεθνούς Αερολιμένα “Hamad” της Ντόχα στο...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ