Ερευνα: 3,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην αιολική ενέργεια έως το 2025 - Energy Register - Energy Register

Ερευνα: 3,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην αιολική ενέργεια έως το 2025

[30/04/2021 - 11:09 πμ]

Η μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο ενισχύει σημαντικά την απασχόληση

Περισσότερες από 3,3 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια, συνέπεια της σημαντικής ανάπτυξης που καταγράφει ο κλάδος της αιολικής ενέργειας, καθώς τα υπεράκτια και χερσαία έργα πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε την Πέμπτη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Στην έρευνα τονίζεται ότι έως το 2025 νέες αιολικές μονάδες χωρητικότητας έως και 470GW θα λειτουργήσουν παγκοσμίως, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού και της ανάπτυξης, της κατασκευής, της εγκατάστασης, της λειτουργίας και της συντήρησης.

Ποιες χώρες πρωταγωνιστούν

Σύμφωνα με την έκθεση, η πλειονότητα αυτών των θέσεων εργασίας θα είναι σε αιολικές αγορές υψηλής ανάπτυξης, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και η Ταϊβάν.

Οι προβλέψεις αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επιτάχυνση των ποσοστών δημιουργίας θέσεων εργασίας για τον τομέα της καθαρής ενέργειας γενικότερα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) υπολογίζει ότι μέχρι στιγμής περίπου 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο στην αιολική βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC Ben Backwell προέτρεψε τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο των πακέτων ανάκαμψης των οικονομιών μετά την πανδημία, προειδοποιώντας ότι μέχρι σήμερα πολλές κυβερνήσεις έχουν παρουσιάσει σχέδια ανάκαμψης που ευνοούν την ενέργεια ορυκτών καυσίμων έναντι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

tovima.gr

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[14/05/2021 - 4:34]
Μεταξύ των 10 αγορών με τις ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης βρίσκεται η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με τις προβλέψεις της...
[14/05/2021 - 4:26]
Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο...
[14/05/2021 - 3:45]
 Τι κοινό μπορεί να έχει ο πιο γνωστός προπονητής καλαθοσφαίρισης με την ιδρύτρια του Andydote Fashion Fair και τον «30...
[14/05/2021 - 3:40]
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Συγκεκριμένα από 10 ευρώ αυξάνει...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ