Ηνωμένο Βασίλειο: Δίνει το πράσινο φως για μεγάλο αιολικό έργο στο Νόρφολκ της Αγγλίας - Energy Register - Energy Register

Ηνωμένο Βασίλειο: Δίνει το πράσινο φως για μεγάλο αιολικό έργο στο Νόρφολκ της Αγγλίας

[03/07/2020 - 2:08 μμ]

Η κατασκευή δύο τεράστιων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή του Νόρφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμη να εκκινήσει. Μάλιστα σύμφωνα με τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας, το έργο θα μπορούσε να προσφέρει «τεράστια ώθηση» στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αιολικός σταθμός ισχύος 1.8GW, Norfolk Vanguard, απέχει περισσότερα από 40 μίλια από την ακτή του Bacton και θα κατασκευαστεί από τη σουηδική ενεργειακή εταιρεία Vattenfall. Από την άλλη το αιολικό πάρκο Hornsea 3, ισχύος 2.4GW, το οποίο προτείνεται στην κυβέρνηση από τη δανική εταιρεία Orsted, πρόκειται να επεκτείνει επιπλέον τα πάρκα Hornsea 1 και 2 ακόμη στη Βόρεια Θάλασσα.

Μαζί και τα δύο έργα πρόκειται να παράγουν ηλεκτρική ισχύ ικανή να τροφοδοτήσει σχεδόν 4 εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασιλείο, σύμφωνα με το Renewables UK.

Μάλιστα, η κυβέρνηση βρίσκεται προ των συνεχόμενων εκκλήσεων για επενδύσεις στις πράσινες βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό να ενισχύσει την οικονομία του  Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για το αιολικό έργο Sharma, ενώ κάποιες εβδομάδες πριν η κυβέρνηση ανέβαλε την λήψης απόφασης για πέντε μήνες για ένα άλλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Vattenfall, το έργο Norfolk Boreas, ισχύος 1.8GW.

Η κυβέρνηση αναμένει να λάβει απόφαση σχετικά με το έργο Boreas πριν από τα τέλη Οκτωβρίου ενώ για το έργο Hornsea 3 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Orsted δήλωσε για την καθυστέρηση στο Hornsea 3 ότι παρόλο που η εταιρεία απογοητεύτηκε, ήταν πεπεισμένη ότι θα ήταν σε θέση να παράσχει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία εντός του χρονικού πλαισίου που της έδωσε η κυβέρνηση.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[05/08/2020 - 1:01]
Αδυνατώ να κατανοήσω την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. Τι είπε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα...
[05/08/2020 - 12:54]
Σε αναστολή χορήγησης της οικονομικής συμμετοχής της στο πρόγραμμα συνταξιοδοτικής αποζημίωσης από τις αρχές Οκτωβρίου προχωρά η πετρελαϊκή κοινοπραξία Exxon...
[05/08/2020 - 12:44]
Η Vestas ήρθε σε συμφωνία με τη Vena Energy για την παροχή υπηρεσιών και συντήρησης ανεμογεννητριών Gamesa που είναι εγκατεστημένες...
[05/08/2020 - 12:18]
Η RWE πρόκειται να παρέχει 50MW ηλεκτρικής ενέργειας στη γερμανική εταιρεία Bosch από έργα ηλιακής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ