Η GE συνεργάζεται με την RWE Renewables για την ανακαίνιση αιολικού πάρκου στο Τέξας - Energy Register - Energy Register

Η GE συνεργάζεται με την RWE Renewables για την ανακαίνιση αιολικού πάρκου στο Τέξας

[27/04/2021 - 11:22 πμ]

Η RWE Renewables έχει συνεργαστεί με την GE Renewable Energy για την ανακαίνιση (repowering) του αιολικού πάρκου Panther Creek 3 στο δυτικό Τέξας των ΗΠΑ.

Το έργο επαναφόρτισης θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός «σημαντικού τμήματος» των εξαρτημάτων της ανεμογεννήτριας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης μακρύτερων πτερυγίων και της αναβάθμισης των υφιστάμενων κιβωτίων ταχυτήτων, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγή και των 133 γεννητριών ανεμογεννητριών στον ιστότοπο, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 215MW .

Η έναρξη λειτουργίας του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα πτερύγια που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της επαναφόρτισης θα υποβληθούν σε επεξεργασία και ανακύκλωση, ως μέρος της συμφωνίας ανακύκλωσης πτερυγίων της GE Renewable Energy με τη Βόρεια Αμερική.

Η Veolia θα επεξεργαστεί τα πτρερύγια για χρήση ως πρώτη ύλη για τσιμέντο, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία συν-επεξεργασίας τσιμέντου. Μάλιστα, σχεδόν το 90% του υλικού τους, κατά βάρος, θα επαναχρησιμοποιηθεί ως αναμορφωμένο υλικό για την παραγωγή τσιμέντου.

«Η GE Renewable Energy είναι περήφανη που συνεργάζεται με την RWE στο έργο Panower Creek 3 repower», δήλωσε ο Ben Stafford, επικεφαλής πωλήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων της GE Renewable Energy για την τα χερσαία έργα στην Αμερική.

«Μέσω της επαναφόρτισης, έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής αυτών των ανεμογεννητριών, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και την αξιοπιστία του αιολικού πάρκου – και με την αειφόρο ανακύκλωση ανεμογεννητριών, εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας για σύνθετα υλικά».

Αυτό είναι το τρίτο έργο ισχύος που έχει αναθέσει η RWE στην GE Renewable Energy. Το Panther Creek 1 (142,5MW) και το Panther Creek 2 (115,5MW) με συνολικά 172 ανεμογεννήτιρες, ανετέθησαν το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Το Panther Creek 3 συνδέθηκε στο δίκτυο τον Αύγουστο του 2009 και ήταν το τελευταίο έργο τριών φάσεων στο Δυτικό Τέξας που βρίσκεται στις κομητείες Sterling, Howard και Glasscock.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[07/05/2021 - 5:48]
Μειωμένες κατά 8,5% ήταν το 2020 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την καύση ορυκτών καυσίμων στην Κύπρο σε...
[07/05/2021 - 5:44]
Η ΕΟΚΕ θα βραβεύσει έως και πέντε έργα για την προστασία του κλίματος που αναδεικνύουν την πολύτιμη συμβολή της κοινωνίας...
[07/05/2021 - 5:41]
Το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του Γενικού...
[07/05/2021 - 3:36]
Κατά 0,70 ευρώ ανά μετοχή αύξησε την τιμή στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Euroxx Research. Συγκεκριμένα η τιμή στόχος...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ