Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο - Energy Register - Energy Register

Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για θαλάσσιο αιολικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο

[10/07/2020 - 11:02 πμ]

Θα προμηθεύσει inter-array καλώδια 66 kV και εξαρτήματα στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen

Η Hellenic Cables, κορυφαίος προμηθευτής υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε σύμβαση από τη Seaway 7, που αποτελεί την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Subsea 7, για την προμήθεια καλωδίων inter-array 66 kV και των συναφών εξαρτημάτων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen. 

Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen είναι ένα έργο ισχύος 1.075 MW και βρίσκεται 27 χλμ από την ακτή Angus, στα ανοικτά της Σκωτίας όπου θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει από την Seagreen Wind Energy Limited. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό έργο στην Σκωτία και αναμένεται να παρέχει καθαρή ενέργεια σε περίπου 1 εκατομμύριο κατοικίες.  

Η SSE Renewables πρόσφατα ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την πρώτη φάση του Seagreen, ταυτόχρονα με την συμφωνία πώλησης μεριδίου 51 % του Seagreen 1 στην πετρελαϊκή εταιρία Total SA.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την παραγωγή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 320 χλμ inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE καθώς και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων. Τα καλώδια θα παραχθούν στην καθετοποιημένη και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παράδοση προγραμματίζεται έως τις αρχές του 2022.

H Seagreen Wind Energy Limited ανέθεσε στη Seaway 7 τη σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) των θεμελίων και των inter-array καλωδίων του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Seagreen 1. 

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables δήλωσε:  «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε την Seaway 7 σε ένα έργο το οποίο θα παρέχει ενέργεια χαμηλού άνθρακα σε περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και θα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχετικά με την Seaway 7 
Η Seaway 7, επιχειρηματική μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Subsea 7, είναι ένας ικανός και έμπειρος συνεργάτης για την εκτέλεση έργων θαλάσσιων αιολικών πάρκων καθώς και ένας προμηθευτής εξειδικευμένων υπηρεσιών ανύψωσης και εγκατάστασης καλωδίων.

Σχετικά με την Subsea 7
Η Subsea 7 ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παράδοση θαλάσσιων έργων και υπηρεσιών στην εξελισσόμενη βιομηχανία ενέργειας, δημιουργεί βιώσιμη αξία όντας προτιμητέος συνεργάτης της βιομηχανίας για την παράδοση αποτελεσματικών υποθαλάσσιων λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.subsea7.com.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[18/09/2020 - 12:29]
Οι σκανδιναβικές χώρες θα πρέπει να παράγουν άλλες 290 TWh ηλεκτρικής ενέργειας, για να καλύψουν την πρόσθετη ζήτηση ενέργειας, με...
[18/09/2020 - 11:21]
Η GE Renewable Energy ανακοίνωσε χθες ότι έχει επιλεγεί από την Megha Engineering and Infrastructure Limited (MEIL) για την προμήθεια...
[18/09/2020 - 11:07]
Τον ύμνο της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παρουσίασε ΕΛΕΤΑΕΝ. Η διάρκεια του spot είναι 1:20” και δημιουργήθηκε από το γνωστό μουσικό...
[18/09/2020 - 10:41]
Η Nordex δέχτηκε παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικού ύψους 312 MW για ανώνυμο πελάτη και χερσαίο αιολικό πάρκο που βρίσκεται στο Τέξας...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ