Φύσηξε καθαρή πράσινη ενέργεια και οι ανεμογεννήτριες έφεραν νέο ρεκόρ στις ΑΠΕ - Energy Register - Energy Register

Φύσηξε καθαρή πράσινη ενέργεια και οι ανεμογεννήτριες έφεραν νέο ρεκόρ στις ΑΠΕ

[09/09/2021 - 3:40 μμ]

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν για τις “κακές ανεμογεννήτριες” και της περί δήθεν εγκατάστασης αιολικών πάρκων στις καμένες εκτάσεις φύσηξε πράσινος άνεμος ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και την πραγματικότητα στο χώρο της ενέργειας.

Η ενίσχυση των ανέμων τις τελευταίες ημέρες έφερε νέο ρεκόρ αιολικής ενέργειας και ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού την ίδια ώρα που οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος ξεφεύγουν επικίνδυνα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ ημερήσιας αιολικής παραγωγής η οποία έφθασε στις 61,4 γιγαβατώρες, μέγεθος που αντιστοιχεί περίπου στη μισή ζήτηση της ημέρας. Συνολικά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν το 59% της ημερήσιας ζήτησης.

Επιπλέον σύμφωνα με τη WindEurope, που καταγράφει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά πάρκα ανά την Ευρώπη, η χώρα μας τόσο τη Δευτέρα όσο και προχθές Τρίτη βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης καθώς ο άνεμος κάλυψε το 48% και το 45% αντίστοιχα της ζήτησης ρεύματος.

Η καθαρή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μεταξύ αυτών και της Αιολικής Ενέργειας, είναι το πιο σημαντικό μας όπλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Κι ως Έλληνες ας σκεφτούμε ότι ο άνεμος και ο ήλιος είναι τα μεγάλα ενεργειακά μας όπλα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και στις προκλήσεις. Ας τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[17/09/2021 - 2:03]
Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ισπανική εφημερίδα «El País» με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της...
[17/09/2021 - 1:56]
Δύο ακόμη Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό...
[17/09/2021 - 1:32]
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΘΥΠ/ΥΗΣ Λάδωνα Την πρόσληψη με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων, για...
[17/09/2021 - 1:22]
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην 85η ΔΕΘ. Τον Υπουργό υποδέχθηκαν...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ