Παναγ. Λαφαζάνης: Να ακυρωθεί το εθνικό και οικολογικό έγκλημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

[07/08/2018 - 8:50 μμ]

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε και μέλη του κινήματος για την σωτηρία των Αγράφων Παναγ. Κατίκα, Μάξιμο Μπόλα, Τσιμάκη Περσεφόνη και Χαλαστάνη Βασιλική συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη (7/8) το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκο Μπουλαξή.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία εξέθεσαν στον Πρόεδρο της Ρ.Α.Ε. την ριζική αντίθεσή τους στην τοποθέτηση στις κορυφογραμμές  των Αγράφων, σε Αλπικό τοπίο και σε έκταση 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων, επί περιοχής Natura, γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία τόνισαν ότι οι άδειες εγκατάστασης που φέρεται να έχουν δοθεί είναι παράνομες, δεν προσμέτρησαν και δεν εκτίμησαν σειρά από παράγοντες, στοιχεία και δεδομένα τα οποία είναι κρίσιμα για την τελική κρίση, ενώ δεν έχουν συνυπολογίσει συσσωρευτικά όλους τους παράγοντες που θα προστεθούν στην συνολική βιομηχανική εγκατάσταση και όλους τους σχεδιασμούς των επενδυτών, προκειμένου το τερατώδες Αιολικό πάρκο να καταστεί  λειτουργικό και επικερδές για τα συμφέροντά τους.

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ένα τέτοιο υπερμεγέθες έργο στην κορυφογραμμή μιας οροσειράς απείρου και μοναδικού κάλλους εξαιρετικής σημασίας για το πανέμορφο αλλά ευαίσθητο οικοσύστημα και μεγάλης ιστορικής σημασίας στους αγώνες του λαού μας για λευτεριά και ανεξαρτησία, θα καταστρέψει στην κυριολεξία φυσικά, αισθητικά και παραγωγικά την περιοχή  κα θα συντελέσει περαιτέρω στην εγκατάλειψή της.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας είχε ακυρώσει την αδειοδότηση μιας άλλης παρόμοιας Αιολικής εγκατάστασης στο Κρίκελο της Ευρυτανίας, προστατεύοντας και διασώζοντας την περιοχή.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον πρόεδρο της ΡΑΕ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του, για να ακυρωθεί το εθνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στα ιστορικά Άγραφα.

Η αντιπροσωπεία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και θα απαιτήσει να πάρει πίσω τις σχετικές άδειες για το Αιολικό έγκλημα στα Άγραφα.

Το κίνημα για τη σωτηρία των Αγράφων, στον βαθμό που δεν εισακούεται το αίτημά του, σκέπτεται να καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά όλων των υπευθύνων που με παρανομίες και εξυπηρετώντας κερδοσκοπικά συμφέροντα, θέλουν να καταστρέψουν την περιοχή.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[19/10/2018 - 7:05]
Χωρίς όριο στο μέγεθος της ισχύος που μπορεί να κατοχυρώσει ένας επενδυτής και με αύξηση της διαθέσιμης ισχύος για τα...
[19/10/2018 - 7:02]
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού  της  Επιτροπής  των  Ευρωπαϊκών ...
[19/10/2018 - 6:59]
Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΔΑΠΕΕΠ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός...
[19/10/2018 - 6:56]
Η ΔΕΠΑ συμμετέχει στην 3η transport show, την διεθνή έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων που πραγματοποιείται 18-21 Οκτωβρίου στο MEC Παιανίας με...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ