Παναγ. Λαφαζάνης: Να ακυρωθεί το εθνικό και οικολογικό έγκλημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

[07/08/2018 - 8:50 μμ]

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε και μέλη του κινήματος για την σωτηρία των Αγράφων Παναγ. Κατίκα, Μάξιμο Μπόλα, Τσιμάκη Περσεφόνη και Χαλαστάνη Βασιλική συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη (7/8) το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκο Μπουλαξή.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία εξέθεσαν στον Πρόεδρο της Ρ.Α.Ε. την ριζική αντίθεσή τους στην τοποθέτηση στις κορυφογραμμές  των Αγράφων, σε Αλπικό τοπίο και σε έκταση 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων, επί περιοχής Natura, γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία τόνισαν ότι οι άδειες εγκατάστασης που φέρεται να έχουν δοθεί είναι παράνομες, δεν προσμέτρησαν και δεν εκτίμησαν σειρά από παράγοντες, στοιχεία και δεδομένα τα οποία είναι κρίσιμα για την τελική κρίση, ενώ δεν έχουν συνυπολογίσει συσσωρευτικά όλους τους παράγοντες που θα προστεθούν στην συνολική βιομηχανική εγκατάσταση και όλους τους σχεδιασμούς των επενδυτών, προκειμένου το τερατώδες Αιολικό πάρκο να καταστεί  λειτουργικό και επικερδές για τα συμφέροντά τους.

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι ένα τέτοιο υπερμεγέθες έργο στην κορυφογραμμή μιας οροσειράς απείρου και μοναδικού κάλλους εξαιρετικής σημασίας για το πανέμορφο αλλά ευαίσθητο οικοσύστημα και μεγάλης ιστορικής σημασίας στους αγώνες του λαού μας για λευτεριά και ανεξαρτησία, θα καταστρέψει στην κυριολεξία φυσικά, αισθητικά και παραγωγικά την περιοχή  κα θα συντελέσει περαιτέρω στην εγκατάλειψή της.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας είχε ακυρώσει την αδειοδότηση μιας άλλης παρόμοιας Αιολικής εγκατάστασης στο Κρίκελο της Ευρυτανίας, προστατεύοντας και διασώζοντας την περιοχή.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον πρόεδρο της ΡΑΕ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του, για να ακυρωθεί το εθνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στα ιστορικά Άγραφα.

Η αντιπροσωπεία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και θα απαιτήσει να πάρει πίσω τις σχετικές άδειες για το Αιολικό έγκλημα στα Άγραφα.

Το κίνημα για τη σωτηρία των Αγράφων, στον βαθμό που δεν εισακούεται το αίτημά του, σκέπτεται να καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά όλων των υπευθύνων που με παρανομίες και εξυπηρετώντας κερδοσκοπικά συμφέροντα, θέλουν να καταστρέψουν την περιοχή.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[10/12/2018 - 10:03]
Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλεξανδρούπολης ως διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, οι αναπτυξιακές δυνατότητές της, ειδικότερα του λιμένα...
[10/12/2018 - 9:56]
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos S.A., Ευάγγελος Μυτιληναίος, θα βραβευθεί στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα της...
[10/12/2018 - 9:48]
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της...
[10/12/2018 - 9:39]
Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μια ιστορικής σημασίας εισαγωγή φορτίου φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ