Βρετανία: Ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής ενέργειας – Έφθασε στα 14,2 GW στις 17 Μαρτίου

[20/03/2018 - 11:11 πμ]

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις αιολικές μονάδες της Βρετανίας σημείωσε ρεκόρ των 14,2 gigawatts (GW) στις 17 Μαρτίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19/3/2018 η National Grid.
Η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 34,2% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 14:30 GMT το Σάββατο, ανακοίνωσε ο διαχειριστής  της Βρετανίας.
«Το 2017 ήταν ένα έτος ρεκόρ για την πράσινη ενέργεια και φαίνεται ότι το 2018 θα  το υπερβεί «, δήλωσε ο Fintan Slye, διευθυντής του National Grid.
Η πρόβλεψη της παραγωγής αιολικής ενέργειας μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς εξαρτάται από τις ταχύτητες ανέμου και τη ζήτηση ισχύος, αλλά αναμένεται να αυξηθεί φέτος καθώς ανοίγουν περισσότερες αιολικές μονάδες.
Ο βρετανικός σύνδεσμος βιομηχανιών Ανανεώσιμων Πηγών  προβλέπει ότι  περίπου  2 GW αιολικής χωρητικότητας θα προστεθούν το 2018.
Η Βρετανία στρέφεται στην αιολική ενέργεια για να βοηθήσει στη γεφύρωση ενός διαφαινόμενου χάσματος εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σε κλείσιμο οδηγούνται παλιά πυρηνικά εργοστάσια και σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα.
Η αιολική χωρητικότητα αυξήθηκε κατά περίπου το ένα πέμπτο το 2017 σε περίπου 19 GW, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης Wind Europe, καθώς άνοιξαν αιολικά πάρκα όπως το παράκτιο Orsted’s Burbo Bank  και το  επίγειο Pen-y-Cymoedd της Vattenfall.
Στην τελευταία δημοπρασία ανανεώσιμων επιδοτήσεων της Βρετανίας πέρυσι, η εγγύηση των τιμών που δόθηκε στα νέα υπεράκτια αιολικά έργα υποχώρησε κάτω από αυτή που δόθηκε για πρώτη φορά στη νέα πυρηνική παραγωγή. Οι τιμές θα συνεχίσουν να μειώνονται όσο προχωρά η τεχνολογία.
Το προηγούμενο ρεκόρ αιολικής ενέργειας, 13,8 GW, σημειώθηκε την 1η Μαρτίου, όταν ένα ψυχρό κύμα χτύπησε τη Βρετανία και η National Grid εξέδωσε την πρώτη προειδοποίηση για το έλλειμμα αερίου σε οκτώ χρόνια.
Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δυναμικό αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, περίπου 56 GW, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 23 GW και στη συνέχεια τη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της Wind Europe.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[20/04/2018 - 11:04]
Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής...
[20/04/2018 - 11:02]
Ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό έχει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση...
[20/04/2018 - 10:59]
Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των παραγόντων της ενεργειακής αγοράς για το αν θα μπορέσει τελικά να δημοπρατηθεί ικανοποιητική – σημαντική ισχύ...
[17/04/2018 - 12:41]
Τρία είναι τελικά τα νησιά τα οποία θα περιληφθούν στον διαγωνισμό για το πιλοτικό έργο των «Έξυπνων Νησιών», όπως σύμφωνα...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ