Η αύξηση των τιμών και η πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού απειλούν τις ηλιακές εγκαταστάσεις - Energy Register - Energy Register

Η αύξηση των τιμών και η πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού απειλούν τις ηλιακές εγκαταστάσεις

[09/06/2021 - 10:36 πμ]

Οι παγκόσμιοι προγραμματιστές ηλιακής ενέργειας επιβραδύνουν τις εγκαταστάσεις έργων λόγω της αύξησης του κόστους στα εξαρτήματα, την εργασία και το φορτίο καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακαμπτεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η κατάσταση υποδηλώνει βραδύτερη ανάπτυξη για τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας μηδενικών εκπομπών σε μια εποχή που οι παγκόσμιες κυβερνήσεις προσπαθούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και σηματοδοτεί μια αντιστροφή για τον τομέα μετά από μια δεκαετία μείωσης του κόστους.

Αντικατοπτρίζει επίσης μια βιομηχανία που κλονίζεται από τα σημεία συμφόρησης της αλυσίδας εφοδιασμού που έχουν αναπτυχθεί κατά την ανάκαμψη από υγειονομική κρίση, η που αντιμετωπίζει τεράστιες καθυστερήσεις στις μεταφορές μαζί με το αυξημένο κόστος.

«Η αφήγηση αλλάζει», ανέφερε ο αναλυτής της S&P Global Platts για την καθαρή ενέργεια, Bruno Brunetti, σε μια συνέντευξη, επικαλούμενος τον πληθωρισμό του κόστους.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χτυπημάτων για την ηλιακή ενέργεια είναι ο τριπλασιασμός των τιμών του χάλυβα, ένα βασικό συστατικό για τις σχάρες που συγκρατούν τα ηλιακά πάνελ και το πολυπυρίτιο, η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στα πάνελ.

Η αύξηση των ναύλων μεταφοράς καθώς και το υψηλότερο κόστος στα καύσιμα, τον χαλκό και εργασία αυξάνουν επίσης το κόστος του έργου, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας.

Η ερευνητική εταιρεία IHS Markit προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η παγκόσμια πρόβλεψη εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας για το έτος θα μπορούσε να μειωθεί στα 156 GW από την τρέχουσα πρόβλεψη των 181 GW εάν οι τιμές δεν μειωθούν.

Η Wall Street «τιμωρεί» επίσης τον κλάδο τις τελευταίες εβδομάδες, μειώνοντας τον δείκτη MAC Global Solar κατά 24% φέτος αφού τριπλασιάστηκε το 2020.

Πηγή: Reuters

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[18/06/2021 - 6:47]
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα του έργου LIFE PROWhIBIT Project με θέμα «Περιβαλλοντικό Έγκλημα...
[18/06/2021 - 2:28]
Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο τoυ εταιρικού του εκσυγχρονισμού που προβλέπει την ενίσχυση του προσωπικού του με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων το...
[18/06/2021 - 2:24]
Ο ενεργειακός κολοσσός BP βρίσκεται κοντά στο να αγοράσει projects ηλιακής ενέργειας ύψους 400-500 εκατ. Ευρώ στην Ισπανία, από τον...
[18/06/2021 - 2:00]
Η Vestas δέχτηκε μία παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 348MW για έργο και πελάτη στη Βραζιλία, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ