Ισπανία: Κοινοπραξία θα αναπτύξει 3,4 GW ηλικής ενέργειας - Energy Register - Energy Register

Ισπανία: Κοινοπραξία θα αναπτύξει 3,4 GW ηλικής ενέργειας

[29/03/2021 - 1:30 μμ]

Η Renewable Power Capital (RPC) έχει συνάψει κοινοπραξία με την Benbros Solar για την ανάπτυξη 14 έργων ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρη την Ισπανία, συνολικής ισχύος 3,4 GW.

Μέσω της κοινοπραξίας η RPC και η Benbros θα συνεργαστούν σε ένα χαρτοφυλάκιο 3,4 GW σε όλα τα έργα που βρίσκονται στις περιοχές της Ανδαλουσίας, της Εξτρεμαδούρας, της Castilla la Mancha, της Αραγονίας και της Μούρθια.

Μάλιστα, η κοινοπραξία σηματοδοτεί την είσοδο της RPC, που υποστηρίζεται από το Canada Investment Plan Investment Board, στην ισπανική αγορά ανανεώσιμων πηγών.

Η Ισπανία είναι ένας «βασικός στόχος» για επενδύσεις παράλληλα με τη Σκανδιναβία, όπου η RPC απέκτησε ένα χαρτοφυλάκιο χερσαίων έργων αιολικής ενέργειας νωρίτερα φέτος, λόγω της ελκυστικότητας της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν γένει και ειδικότερα της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας.

Από την άλλη, η Benbros διευθύνεται από τον Rafael Benjumea, ο οποίος ίδρυσε και ηγήθηκε του FRV, μιας πλατφόρμα παγκόσμιων ηλιακών έργων που ξεκίνησε στην Ισπανία το 2005 και έχει γίνει «μία από τις κορυφαίες ηλιακές εταιρείες παγκοσμίως» με έργα σε έξι ηπείρους.

Ο Bob Psaradellis, Διευθύνων Σύμβουλος της RPC, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Benbros σε αυτήν τη συναρπαστική νέα εξέλιξη. Έχοντας βρεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της FRV, μιας ισπανικής πλατφόρμας ηλιακής πλατφόρμας που συνιδρύθηκε από τους προϊστάμενους της Benbros, έχω γνωρίσει εδώ και καιρό την παγκόσμια τεχνογνωσία ανάπτυξης της ομάδας. Με την υποστήριξη των κορυφαίων επενδυτικών δυνατοτήτων της αγοράς και του ευέλικτου κεφαλαίου της RPC, είμαι βέβαιος ότι αυτή η κοινοπραξία θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία».

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[19/04/2021 - 5:06]
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο οποίος σηματοδότησε την εκκίνηση της «Εβδομάδος Ενέργειας»...
[19/04/2021 - 5:00]
Επενδυτική «έκρηξη» αναμένεται στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα σχέδια τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά 4,8...
[19/04/2021 - 4:59]
Διαδικτυακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας στον Αιολικό Κλάδο» διοργανώνει την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 και...
[19/04/2021 - 4:56]
Στήνονται τον επόμενο μήνα εργοτάξια για τα έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ