Προχωρά η «πράσινη» επένδυση της ΔΕΥΑ Τρικάλων με φωτοβολταϊκά στο Διαλεκτό - Energy Register - Energy Register

Προχωρά η «πράσινη» επένδυση της ΔΕΥΑ Τρικάλων με φωτοβολταϊκά στο Διαλεκτό

[21/07/2021 - 9:07 πμ]

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων, προχωρά το μεγάλο και σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της ΔΕΥΑΤ: ο φωτοβολταϊκός σταθμός στο Διαλεκτό.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΕ Τρικάλων (τμήμα Περιβάλλοντος) αποφάσισε την υπαγωγή του έργου «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4,60 MW ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως (ΔΕΥΑ) Τρικάλων» στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
Η εν λόγω απόφαση αποτελεί δικαίωση, καθώς σημαίνει ότι όλη η διαδικασία υλοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα για μια μεγάλη και ουσιαστική επένδυση προς όφελος των κατοίκων. Για το έργο μάλιστα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, θα υπάρχει και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Επόμενο βήμα, η έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε το έργο να ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου ήδη η ΔΕΥΑΤ το έχει υποβάλλει.
Το συγκεκριμένο έργο
– αφορά σε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 4,60 ΜW
– υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στη ΔΕΥΑΤ
– προϋπολογίζεται σε 3.881.200€ (με ΦΠΑ)
– θα παράγει 7.100.000 kWh το χρόνο
– χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης».
Υπενθυμίζεται ότι με το έργο, μειώνονται τα χρήματα που καταβάλλει η ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ και επομένως αυτά θα οδεύουν σε νέα έργα για όλους τους κατοίκους του Δήμου.
Όπως χαρακτηριστικά το είχε περιγράψει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο «η ΔΕΥΑΤ δε θα έχει πλέον συνέταιρο τη ΔΕΗ».
Επίσης, μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την καύση λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενισχύονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικά, δε, για τους κατοίκους του Διαλεχτού, η ΔΕΥΑΤ ενέκρινε να παρασχεθούν αντισταθμιστικά οφέλη: μείωση κατά 50% του συνόλου του λογαριασμού για κάθε οικογένεια (π.χ. από 30€, θα πληρώνει 15€), αύξηση κατά 20.000€ των χρημάτων για πρόσθετα έργα στο Διαλεχτό.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[29/07/2021 - 1:50]
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εντοπίζει το πρόβλημα των αυθαιρέτων κατηγορίας 5 και προτείνει λύσεις σήμερα, ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται απλά το πρόβλημα...
[29/07/2021 - 1:43]
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά έξι (06) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών...
[29/07/2021 - 1:02]
Απευθύνεται σε νέους, απόφοιτους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, που αναζητούν εργασιακή εμπειρία, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εντοπίσουν...
[29/07/2021 - 12:54]
Κατόπιν συνεννόησης με το ΥΠΕΝ, αλλά και σχετικού αιτήματος αρκετών ενταγμένων Δήμων στην πρόσκληση για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), με δεδομένες...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ