Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο δήμο Φυλής – Θα παρέχει δωρεάν ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά

[08/03/2018 - 1:23 μμ]

Την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής, μέσω του συμψηφισμού της κατανάλωσής τους με την παραγωγή από φωτοβολταϊκό πάρκο στον Δήμο, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Όπως ανέφερε, σε πρώτη φάση το σχέδιο θα αφορά 500 οικογένειες, για τις οποίες θα συσταθεί μία ενεργειακή κοινότητα και θα κατασκευασθεί ένα πάρκο ισχύος 1 MW.
Στόχος είναι σε επόμενη φάση να επεκταθεί σε άλλα 2.500 νοικοκυριά, με τη σύσταση άλλων 5 ενεργειακών κοινοτήτων και την επέκταση του πάρκου, ώστε η ισχύς του να αυξηθεί στα 6 MW.
Έτσι, οι ωφελούμενοι αναμένεται να φτάσουν τους 3.000.
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να ωφεληθούν οικονομικά ευάλωτοι δημότες.
Το πάρκο θα εγκατασταθεί στο περιβαλλοντικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, με την αποκατάσταση της χωματερής, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής και την Περιφέρεια.
Αν και πρόκειται για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο νέος θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, αν και σε μικρότερη κλίμακα στη χώρα μας έχουν προηγηθεί και άλλες πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) για την ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος νοικοκυριών με οικονομικές δυσκολίες.
Ενδεικτικά, πριν από δύο χρόνια, η Greenpeace εγκατέστησε σε έξι οικογένεια στη Ρόδο δωρεάν φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία είχαν αποκτηθεί μέσω διεθνούς εκστρατείας crowdfunding.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[15/06/2018 - 8:20]
Δημοσιεύθηκε σήμερα από τον Λειτουργό Αγοράς  Ηλεκτρικής Ενέργειας το Μηνιαίου Δελτίου Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ Μαρτίου-Απριλίου 2018   Δείτε...
[15/06/2018 - 8:14]
Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος διοίκησης της απόδοσης, που θα συνδέει τις στρατηγικές προτεραιότητες του...
[15/06/2018 - 8:08]
Με τη σύμβαση αυτή ο ΑΔΜΗΕ αναθέτει και ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί στην άρτια παροχή υπηρεσιών πρόγνωσης...
[15/06/2018 - 8:00]
Παρατείνεται  η ημερομηνία υποβολής προσφορών κατά δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες και ορίζεται ως νέα η 28η Ιουνίου 2018, ημέρα Πέμπτη...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ