Ο πρώτος αγρότης στη Λάρισα υπέγραψε σήμερα σύμβαση συμψηφισμού για εικονική αυτοπαραγωγή από Φωτοβολταϊκά (Virtual Net Metering)

[09/08/2018 - 10:20 πμ]

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, η εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει ότι σήμερα 7 Αυγούστου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αδειοδότηση  σε ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ, Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο πρόγραμμα Virtual Net Metering, ισχύος 80 kw του αγρότη Γεωργίου Ζιάμα, ο οποίος είναι και ο πρώτος παραγωγός στο νομό της Λάρισας, που υπέγραψε τη Σύμβαση Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού με τον Προμηθευτή.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα των σχεδίων Βελτίωσης 4.1.3 και επιδοτείται σε ποσοστό 50%. Έως 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης φακέλου για τα σχέδια βελτίωσης και στο επόμενο τρίμηνο θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Σταθμού.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 72.000 € από τα οποία 36.000 είναι ιδία κεφάλαια και 36.000 επιδότηση από τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ η απόσβεση του έργου αναμένεται να γίνει σε μόλις  3,9 χρόνια.

Το αξιοσημείωτο και το ισχυρό όφελος του κυρίου Ζιάμα, που απορρέει από την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, έγκειται στο γεγονός ότι αναμένεται να εξοικονομεί κάθε χρόνο, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.248 €!!! Δηλαδή, αυτά τα χρήματα, αντί να δίνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΗ, θα παραμένουν στον επενδυτή αγρότη.

Να επισημάνουμε ότι με τα προγράμματα Net Metering (Αυτοπαραγωγή) και Virtual Net Metering οι αγρότες επιδοτούνται 50–60% από τα Σχέδια Βελτίωσης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος σε μια αγροτική παροχή, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια και σε άλλες δικές τους παροχές. Η απόσβεση της επένδυσης σε γενικότερο επίπεδο αναμένεται να γίνει σε μόλις 3-4 χρόνια!

Το κόστος της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας έχει μειωθεί τόσο ώστε πλέον συμφέρει να είμαστε ‘αυτοπαραγωγοί’, δηλαδή να παράγουμε με δικά μας μέσα την ενέργεια που χρειαζόμαστε αντί να την αγοράζουμε από το δίκτυο.

Ήδη η εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY έχει προχωρήσει την αδειοδότηση 30 Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Σταθμών που πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.

Η Περιβαλλοντολόγοι Energy ιδρύθηκε το 2007 από την κα Φωτεινή Κούρου, Περιβαλλοντολόγο, με βασικό κίνητρο την πίστη της στην τεράστια προοπτική και δυναμική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY είναι πρωτοπόρα ,στην κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, αξιοπιστία και εξειδικευµένο προσωπικό. Με µεγάλο αριθµό εγκατεστηµένων έργων φωτοβολταϊκών από το 2007 σε όλη την χώρα, εγγυάται τη βέλτιστη επιλογή του εξοπλισµού που σας ταιριάζει και την ποιοτικότερη δυνατή εγκατάσταση στις καλύτερες τιµές. Το Μελετητικό Τμήμα της εταιρείας είναι σε θέση να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2410-617777 καθώς και στο email: info@perivallontologoi.gr.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[13/06/2019 - 12:04]
«Η κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει την υψηλή πολιτική της δέσμευση στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην...
[13/06/2019 - 12:01]
Ο υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα κληθεί τελικώς να αποφασίσει...
[13/06/2019 - 11:57]
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 32,5%...
[13/06/2019 - 12:50]
Δύο σημαντικά βήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτηριακού αποθέματος, ιδιωτικού και δημόσιου, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ