Σαουδαραβικές και κινεζικές επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα ηλιακά έργα στην Αίγυπτο

[18/01/2018 - 10:31 πμ]

Η ACWA Power της Σαουδικής Αραβίας έχει αναθέσει συμβόλαιο μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής στον κινεζικό  όμιλο Chint για τρεις ηλιακές φωτοβολταϊκές μονάδες στη νότια Αίγυπτο.
Η ACWA Power, η οποία αναπτύσσει έργα αφαλάτωσης, ενέργειας και νερού, ανακοίνωσε ότι η συνολική επενδυτική αξία των έργων ήταν 190 εκατομμύρια δολάρια και ότι θα είχαν συνολική χωρητικότητα 165,5 μεγαβάτ.
Η σύμβαση για τη συμφωνία υπογράφηκε την Τρίτη 16/1/2018 στην παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για τη ενέργεια στο Αμπού Ντάμπι.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACWA, Paddy Padmanathan, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί την πρώτη επένδυση της εταιρείας στην Αίγυπτο.
Η κατασκευή των έργων θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τις λειτουργίες να αρχίζουν το τέταρτο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την  ACWA Power οι εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούν 80.000 σπίτια και θα εξοικονομούν 156.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Η CEO της Chint Solar, Chuan Lu, χαρακτήρισε την Αίγυπτο ως μια «αναπτυσσόμενη αγορά όπου συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Η Κίνα φαίνεται να «σφυρηλατεί» μια όλο και πιο στενή σχέση με την ανανεώσιμη ενέργεια, στην Αίγυπτο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, η τράπεζα επενδύσεων Asian Infrastructure Investment Bank ανακοίνωσε έως και 210 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση χρέους προκειμένου να αξιοποιήσει το δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[15/11/2018 - 11:13]
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβαρυνθεί κατά το δυνατόν η κατανάλωση και ότι ο λιγνιτικός σταθμός του Αμύνταιου – για την...
[15/11/2018 - 11:04]
Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία,...
[15/11/2018 - 10:51]
Η ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), τόσο ως προς τον αριθμό των σημείων επαναφόρτισης όσο και ως προς...
[15/11/2018 - 10:47]
Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών που διοργανώνει η...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ