Θέρμανση του δημοτικού κολυμβητηρίου στο Χαλάνδρι με σύστημα γεωθερμίας

[19/12/2019 - 9:07 πμ]

Ένα ακόμα καινοτόμο έργο ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του προωθεί ο Δήμος Χαλανδρίου με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών του κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας».

Το έργο,  που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου,  θα οδηγήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός του και βέβαια στη συντριπτική, κατά ποσοστό περίπου 50%, συρρίκνωση των δαπανών θέρμανσης των δύο κολυμβητικών δεξαμενών του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 836.000 ευρώ και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος από το 2018. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο πλαίσιο των δραστικών παρεμβάσεων της διοίκησής μας για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, που θα αποφέρουν και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο. Είναι το δεύτερο σύστημα γεωθερμίας που πρωτοποριακά εγκαθιστά ο Δήμος μας, δεδομένου ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει ανάλογο σύστημα στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Είναι βασική προτεραιότητα μας η προώθηση έργων υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, εξοικονομούν χρήματα για το Δήμο ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου συνδυάζει ένα σύστημα γεωθερμίας ανοικτού κυκλώματος με υδρογεωτρήσεις με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης καυστήρα-λέβητα φυσικού αερίου. Το ζητούμενο είναι στην τελική εγκατάσταση να μπορεί το ένα σύστημα να λειτουργεί αυτόνομα από το άλλο αλλά όταν απαιτηθεί ο συνδυασμός τους να είναι εφικτός.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[03/04/2020 - 2:39]
Η σταθερά πτωτική τάση των τιμών για τα έργα ΑΠΕ (που συνεπάγεται αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους) επιβεβαιώθηκε και κατά τον...
[03/04/2020 - 2:36]
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Κοινή Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: –...
[03/04/2020 - 2:31]
Προς φορείς διαβούλευσης και ενδιαφερόμενα μέρη  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο για την εναρμόνιση της χώρας μας...
[03/04/2020 - 1:06]
Η Αλγερία εξαιρείται τελικά από την εξαγορά της Edison E&P από την Energean Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πρόοδο...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ