Θέρμανση του δημοτικού κολυμβητηρίου στο Χαλάνδρι με σύστημα γεωθερμίας - Energy Register - Energy Register

Θέρμανση του δημοτικού κολυμβητηρίου στο Χαλάνδρι με σύστημα γεωθερμίας

[19/12/2019 - 9:07 πμ]

Ένα ακόμα καινοτόμο έργο ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του προωθεί ο Δήμος Χαλανδρίου με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών του κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας».

Το έργο,  που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου,  θα οδηγήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός του και βέβαια στη συντριπτική, κατά ποσοστό περίπου 50%, συρρίκνωση των δαπανών θέρμανσης των δύο κολυμβητικών δεξαμενών του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 836.000 ευρώ και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος από το 2018. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο πλαίσιο των δραστικών παρεμβάσεων της διοίκησής μας για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, που θα αποφέρουν και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο. Είναι το δεύτερο σύστημα γεωθερμίας που πρωτοποριακά εγκαθιστά ο Δήμος μας, δεδομένου ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει ανάλογο σύστημα στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Είναι βασική προτεραιότητα μας η προώθηση έργων υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, εξοικονομούν χρήματα για το Δήμο ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου συνδυάζει ένα σύστημα γεωθερμίας ανοικτού κυκλώματος με υδρογεωτρήσεις με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης καυστήρα-λέβητα φυσικού αερίου. Το ζητούμενο είναι στην τελική εγκατάσταση να μπορεί το ένα σύστημα να λειτουργεί αυτόνομα από το άλλο αλλά όταν απαιτηθεί ο συνδυασμός τους να είναι εφικτός.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[19/04/2021 - 5:06]
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο οποίος σηματοδότησε την εκκίνηση της «Εβδομάδος Ενέργειας»...
[19/04/2021 - 5:00]
Επενδυτική «έκρηξη» αναμένεται στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα σχέδια τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά 4,8...
[19/04/2021 - 4:59]
Διαδικτυακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας στον Αιολικό Κλάδο» διοργανώνει την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 και...
[19/04/2021 - 4:56]
Στήνονται τον επόμενο μήνα εργοτάξια για τα έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ