Το Ισραήλ επενδύει στην ηλιακή ενέργεια - Energy Register - Energy Register

Το Ισραήλ επενδύει στην ηλιακή ενέργεια

[02/06/2020 - 12:46 μμ]

Το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει την ενεργειακή του ανεξαρτησία μέσω του φυσικού αερίου στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα την επόμενη δεκαετία με νέο σχέδιο 22,8 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η τεράστια θαλάσσια έκταση εξόρυξης φυσικού αερίου Leviathan μαζί με άλλες εκτάσεις που ανακαλύφθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία στην υπεράκτια ζώνη του Ισραήλ όπως το Tamar, το Karish και το Tanin, αναμένεται να ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία του Ισραήλ.

Το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει σήμερα το 64% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, ενώ η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αγγίζει μόλις το 5%, παρά την ευνοϊκή γεωγραφική θέση για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Yuval Steinitz, το Ισραήλ σχεδιάζει την αύξηση της παραγωγής ηλιακής ενέργειας στο 30% μέχρι το 2030.

Η χώρα θέτει στο επίκεντρο της ενεργειακής της πολιτικής την ενίσχυση της ηλιακής ενέργειας ενώ θα εντείνει  τις προσπάθειες για σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της καύσης άνθρακα μέχρι το 2026.

Νωρίτερα, μέσα στον Μάιο, η Αλγερία δήλωσε επίσης την εκκίνηση ηλιακών έργων ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για εξαγωγή, αλλά και για κάλυψη των αυξανόμενων οικιακών αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[10/07/2020 - 4:44]
Για την πρόοδο της υλοποίησης του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας στην μετά...
[10/07/2020 - 4:17]
Σημαντικά είναι τα οφέλη από τη χρήση υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων καθώς μειώνουν τις εκπομπές ρύπων ακόμη και εάν η...
[10/07/2020 - 3:51]
Στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance) συμμετέχει η ΔΕΠΑ, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ....
[10/07/2020 - 3:12]
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, δίνει παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους δήμους της χώρας για συμμετοχή στο...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ