Με δύο μονάδες βιομάζας μπαίνει στην ελληνική αγορά ενέργειας η αυστριακή Biogest - Energy Register - Energy Register

Με δύο μονάδες βιομάζας μπαίνει στην ελληνική αγορά ενέργειας η αυστριακή Biogest

[03/09/2021 - 10:59 πμ]

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά παραγωγής ενέργειας από βιομάζα ανακοίνωσε η αυστριακή Biogest, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως έλαβε δύο παραγγελίες για την κατασκευή των δύο πρώτων μονάδων της στην Ελλάδα.

Η πρώτη μονάδα θα λειτουργήσει στη Ρόδο και θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη υποπροϊόντα ελαιοτριβείων, κ.ά., με την εγκατάσταση να μπορεί να παρέχει σε περίπου 1.300 νοικοκυριά ηλεκτρικό ρεύμα κάθε χρόνο.

Η δεύτερη μονάδα, ισχύος 1 MW, θα λειτουργήσει στη Θεσσαλία και θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη κτηνοτροφικά απόβλητα και θα μπορεί να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες σε 2.400 νοικοκυριά ετησίως.

Ακόμη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Biogest προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την ελληνική “Break Even” προκειμένου εκείνη να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

“Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες αγοράς βιομάζας  από αγρο-βιομηχανικά κατάλοιπα. Επιπλέον, έχουμε παρατηρήσει μια αυξανόμενη πίεση σε ορισμένες περιοχές του Μεσογείου για την επεξεργασία των υπολειμμάτων που προέρχονται από υποπροϊόντα ελαιοτριβείων, για τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε διαφορετικές λύσεις”, δήλωσε ο Martin Schlerka, Διευθύνων Σύμβουλος της Biogest σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[03/12/2021 - 7:42]
Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα ζητήσει από το Sobranje, το τοπικό κοινοβούλιο, να παρατείνει την κατάσταση της ενεργειακής κρίσης...
[03/12/2021 - 7:33]
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η τροφοδότηση της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο καθώς το ΥΠΕΝ έδωσε το οκ στο ΔΕΣΦΑ...
[03/12/2021 - 7:28]
Η Office Line, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση μεγάλου ποσοστού των...
[03/12/2021 - 3:08]
Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με κυψέλες καυσίμου έμοιαζαν κάποτε να είναι το μέλλον της «πράσινης» κινητικότητας. Με τα ηλεκτρικά...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ