Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στους Δήμους Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας - Energy Register - Energy Register

Υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στους Δήμους Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

[28/09/2020 - 9:28 πμ]

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε τις αποφάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στους Δήμους Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, παρουσία των Δημάρχων Βύρωνα Γ. Κατωπόδη και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, Γ. Βούρου

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των Δήμων Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνας, στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολείων και δημοτικών κτιρίων στους δύο παραπάνω Δήμους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) και αφορά 54 Δήμους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση στο Δήμο Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.266.000 ευρώ, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34 και στο Δημαρχείου Βύρωνα, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 36-44.

 Κατά την υπογραφή της απόφασης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοτικών κτιρίων είναι ένα στοίχημα  που πρέπει να κερδηθεί, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 Ανάλογη απόφαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων υπέγραψε ο κ. Πατούλης και για το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, παρουσία του Δημάρχου Γ. Βούρου.

 Ειδικότερα στον Δήμο, προβλέπονται έργα βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 912.899 ευρώ στις εξής σχολικές μονάδες:

-1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Τρυπιά 47, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)

-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Εφέσου 1, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)

-3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί των οδών Γράμμου και Ξενοπούλου, 143 42, Ν. Φιλαδέλφεια).

Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα έργου συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και ωφελούν πολλαπλά το περιβάλλον.

 Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σ΄αυτό το πλαίσιο ως Αυτοδιοίκηση εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα προστατέψουν το περιβάλλον.

Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε συνεργασία με τους Δήμους, εργαζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό όλων των δημοτικών κτιρίων. Συνεχίζουμε».

 Στις συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[23/10/2020 - 5:15]
Διευρύνεται η παρουσία και η εκπροσώπηση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) μετά και την πραγματοποίηση της 32ης Γενικής Συνέλευσης των...
[23/10/2020 - 5:14]
Σχεδόν το 30% της χρηματοδότησης του δανείου προς τον ΑΔΜΗΕ κάλυψε η Alpha Bank. Πρόκειται για το πρόσφατο κοινοπρακτικο δάνειο ύψους 400...
[23/10/2020 - 5:12]
Το ΕΚ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση για την υποχρεωτική εταιρική δέουσα επιμέλεια, ώστε τα προϊόντα που καταναλώνονται...
[23/10/2020 - 5:09]
Μία σειρά από νέα έργα ανέλαβε στην Κύπρο η Suntechnics, θυγατρική του Ομίλου Green Energy. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ