Ελλάδα: Οι 10 ενεργειακές εταιρίες με τις καλύτερες επιδόσεις ESG - Energy Register - Energy Register

Ελλάδα: Οι 10 ενεργειακές εταιρίες με τις καλύτερες επιδόσεις ESG

[07/04/2021 - 5:27 μμ]

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους στελεχών από τις εταιρείες ενέργειας πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Η σημασία των κριτηρίων ESG για τις εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα. Προκλήσεις και Ευκαιρίες» που διοργάνωσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στις 6 Απριλίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εταιρειών για τις τάσεις και εξελίξεις στο χώρο τους στον τομέα των ESG, η προβολή της αναγκαιότητας εφαρμογής κριτηρίων ESG για λόγους διαφάνειας, βιωσιμότητας και χρηματοδότησης καθώς και η παρουσίαση παραδειγμάτων και καλών πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βάσει πρόσφατων ερευνών που έχει πραγματοποιήσει το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ειδικούς χαιρετισμούς απεύθυναν στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο κ. Δημήτρης Κονταξής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης στην Ελλάδα (ΣΕΠΑΝ). Ανώτατα στελέχη από την αγορά έπειτα παρουσίασαν την οπτική και τις ενέργειές τους στον τομέα αυτό, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, ο κ. Αντώνης Μουντούρης, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου από Ελληνικά Πετρέλαια και η κα. Χρύσα Γιαννοπούλου, Sustainability Expert στην ENEL.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας «Τα ESG μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε μια βαθύτερη κατανόηση των ευκαιριών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ενεργειακές Αγορές και προωθούν την ενεργειακή μετάβαση ως στόχο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση θεμάτων τόσο κοινωνικών όσο και εταιρικής διακυβέρνησης».

Όπως σχολίασε ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, «Ο κλάδος της ενέργειας έχει να ωφεληθεί σημαντικά από την άνοδο των ESG, όχι μόνο στα μάτια των επενδυτών και τραπεζών αλλά και από την άνοδο της ζήτησης ενέργειας χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων, στο πλαίσιο της μετάβασης  της χώρας μας σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η λίστα των 10 εταιριών ενέργειας στην Ελλάδα με τις καλύτερες  ESG επιδόσεις.

Στις μεγάλες εταιρείες ανά αλφαβητική σειρά (>250 εργαζόμενους):

DEI

ELPE

MOTOR OIL

MYTILINAIOS GROUP

TERNA ENERGY

VOLTON*

 Στις μικρομεσαίες εταιρείες ανά αλφαβητική σειρά (<250 εργαζόμενους):

DEPA

ENEL*

VOLTERRA *

WE ENERGY*

Οι εταιρείες προέκυψαν από έρευνα που υλοποίησε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) βάσει ανάλυσης πέντε αντικειμενικών κριτηρίων.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[19/04/2021 - 5:06]
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο οποίος σηματοδότησε την εκκίνηση της «Εβδομάδος Ενέργειας»...
[19/04/2021 - 5:00]
Επενδυτική «έκρηξη» αναμένεται στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα σχέδια τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά 4,8...
[19/04/2021 - 4:59]
Διαδικτυακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας στον Αιολικό Κλάδο» διοργανώνει την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 και...
[19/04/2021 - 4:56]
Στήνονται τον επόμενο μήνα εργοτάξια για τα έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ