Χατζηδάκης: Oι προτάσεις της “επιτροπής Πισσαρίδη” δεν αποτελούν μνημόνιο - Energy Register - Energy Register

Χατζηδάκης: Oι προτάσεις της “επιτροπής Πισσαρίδη” δεν αποτελούν μνημόνιο

[05/08/2020 - 1:01 μμ]

Αδυνατώ να κατανοήσω την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. Τι είπε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα αυθαίρετα.

Αδυνατώ να κατανοήσω την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. Τι είπε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα αυθαίρετα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ήρθε αντιμέτωπη από το ξεκίνημα του βίου της με δυο πολύ σημαντικά προβλήματα, την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την πανδημία του κορονοϊού στη συνέχεια, έχει φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της και ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η οποία μάλιστα έγινε νωρίτερα κατά ένα χρόνο από την κυβερνητική δέσμευση.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο με προϋπολογισμό 850 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, στόχος είναι να υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα κάθε χρόνο και με αυξημένα κονδύλια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από το 2010 που τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο πρόγραμμα μέχρι και σήμερα, έχουν ωφεληθεί 130.000 νοικοκυριά, με τον στόχο πλέον να είναι στην ωφέλεια 60.000 νοικοκυριών ετησίως.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της «επιτροπής Πισσαρίδη», ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μνημόνιο όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό», που περιλαμβάνει αυτονόητες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας, η μείωση της φορολογία κλπ. Άλλωστε, τόνισε ο Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, «επικεφαλής του προγράμματος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας».

Ο κ. Χατζηδάκης, αποκάλυψε ότι έχουν προγραμματιστεί περίπου 1.000 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σχεδιάζονται μια σειρά από πολεοδομικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα θα εκπονηθεί νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, με ευαισθησία για τους κατοίκους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παραμείνουν οικήματα πάνω σε ρέματα ή σε σημεία που κλείνουν δρόμους.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[01/10/2020 - 6:03]
Για στόχο επέκτασης σε 34 πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2024 έκανε λόγο ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Εμπορικών Δραστηριοτήτων της...
[01/10/2020 - 6:01]
Ο ΗΡΩΝ συνεχίζει τη δυναμική του επέκταση στην Ελλάδα, ανοίγοντας Τρία νέα Καταστήματα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου άνοιξε...
[01/10/2020 - 5:55]
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με «τα υπερκέρδη και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά...
[01/10/2020 - 5:01]
Τη δυνατότητα σε νοικοκυριά της Αττικής με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο θα δώσει πρόγραμμα που σχεδιάζει...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ