Η ΔΕΗ με τους Γιατρούς του Κόσμου

[13/12/2018 - 4:28 μμ]

Η ΔΕΗ Α.Ε. συνεργάζεται με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ) και υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κάλυψη σημαντικών αναγκών υγείας των συμπολιτών μας.

Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου

Ο σκοπός του Προγράμματος, που ξεκίνησε από τις αρχές του 2018 και εξελίσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας μέσω της αποστολής κατάλληλα εξοπλισμένης και στελεχωμένης κινητής μονάδας υγείας σε περιοχές της χώρας και σε ομάδες πληθυσμού που είτε έχουν αντικειμενική δυσκολία πρόσβασης σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.

Το Πρόγραμμα, που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, εξελίσσεται με επιτυχία. Οι επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έως σήμερα έχουν καλύψει τους αρχικούς στόχους, αφού έχουν γίνει 5.256 εξετάσεις (έως και τον μήνα Οκτώβριο) και συνεχίζονται.

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία του αριθμού των προληπτικών ελέγχων:

Φεβρουάριος

ΧΑΝΙΑ 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών

Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων, Δήμος Αποκορώνου

 

Μάρτιος

ΑΜΟΡΓΟΣ Κέντρο Υγείας

ΑΙΓΑΛΕΩ Ειδικό Νηπιαγωγείο & Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κωφών

ΑΘΗΝΑ 62ο Γυμνάσιο

 

Απρίλιος

Δ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ Ποδοχώρι: Δημοτικό Σχολείο & Αγροτικό Ιατρείο

Δ. ΝΕΣΤΟΥ Νέα Καρυά: Δημοτικό Σχολείο & Αγροτικό Ιατρείο

ΘΑΣΟΣ Πρίνος: Δημοτικό Σχολείο & Κέντρο Υγείας

Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ Κρηνίδες: ΚΑΠΗ Κρηνίδων

ΚΑΒΑΛΑ Νέα Καρβάλη & Γραβούνα: Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής

Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καρβάλης & Κέντρο Υγείας Γραβούνας

 

Μάιος

Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο & 1ο Δημοτικό Σχολείο

ΛΑΡΙΣΑ Παιδική Στέγη Λάρισας – Ελληνική Μέριμνα

ΑΡΚΑΔΙΑ Δήμος Γορτυνίας Λυσσαρέα

ΚΡΗΤΗ

 Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, 40ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

 Μάλες Λασιθίου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Στέγη Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν»

 

Ιούνιος

ΑΝΔΡΟΣ Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου

 

Σεπτέμβριος

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΤΤΙΚΗ 5ο & 10ο Δημοτικά

Σχολεία Αγ. Αναργύρων & 4ο Δημοτικό Καματερού

ΛΑΡΙΣΑ Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και αγροτικά ιατρεία Ερέτριας,

Βαμβακούς, Ρευματιάς & ΚΑΠΗ Δήμου Φαρσάλων

 

Οκτώβριος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 4ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας

ΑΝΔΡΟΣ Γαύριο

ΚΑΒΑΛΑ Δήμος Νέστου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ Άνω Κουφονήσι,

ΙΩΑΝΝΙΝΑ Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, χωριά Κουκούλια, Ρωμανός,

Άνω και κάτω Γραικικό, Σέλι, Γουριανά και Γραβιά

ΑΘΗΝΑ Λακωνική Σχολή

Kατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αποστολές στις 23/11 στον Δήμο Δέλτα στη Θεσσαλονίκη με οδοντίατρο και στις 24-25/11 στον Δήμο Ερέτριας και στο Γυμνό Ευβοίας με καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, παιδίατρο και γυναικολόγο. Στο τέλος Νοεμβρίου (29- 30/11) κλιμάκια επισκέφτηκαν τα 27ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Αθηνών με οδοντίατρο, ώστε να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου, ειδικότητες καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, γυναικολόγου, παθολόγου και οδοντιάτρου μετέβησαν στην Κύμη του Δήμου Ροδόπης, στα Πομακοχώρια και παρείχαν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής που έχουν δύσκολη ή/και καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, στις 3-4 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο και καρδιολόγο επισκέφτηκε το Παρανέστι της Δράμας και πρόσφερε ιατρική αρωγή σε όσους από τον γενικό πληθυσμό ανταποκρίθηκε στη δημόσια πρόσκληση των ΓτΚ, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα (5/12) κλιμάκιο με οφθαλμίατρο και γυναικολόγο επισκέφτηκε την Καβάλα.

Ενώ οι ιατρικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη (σημειώνεται ότι αναλυτικά και συγκεντρωτικά στοιχεία θα δημοσιευθούν με το πέρας του Προγράμματος), η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου για τη συνεργασία τους σε ένα ακόμη έργο κοινωνικής προσφοράς μέσω του Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας. Υπογραμμίζουμε ότι τα μηνύματα πoυ λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που επισκέπτονται οι Γιατροί του Κόσμου μάς ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε και να ενισχύουμε τις προσπάθειές τους για όσους και όπου υπάρχει ανάγκη. Για τη ΔΕΗ, η Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη δεν περιορίζεται στο στενό πλαίσιο των χορηγιών, σε αριθμητικά σύνολα. Προσανατολίζεται και στοχεύει πάντοτε στην αποδοτική, αποτελεσματική προσφορά στην κοινωνία.

 

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[13/06/2019 - 12:04]
«Η κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει την υψηλή πολιτική της δέσμευση στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην...
[13/06/2019 - 12:01]
Ο υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα κληθεί τελικώς να αποφασίσει...
[13/06/2019 - 11:57]
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 32,5%...
[13/06/2019 - 12:50]
Δύο σημαντικά βήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτηριακού αποθέματος, ιδιωτικού και δημόσιου, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ