Ιταλία: Και οι σιδηρόδρομοι μπορούν να παράγουν καθαρή ενέργεια

[11/04/2018 - 3:19 μμ]

Στην Ιταλία, μία επιχείρηση  σιδηροδρόμων επιδιώκει να αναπτύξει μια πιο βιώσιμη εκδοχή ενός τμήματος υποδομής που είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων.
Μετατρέπει παλιά ελαστικά σε τραβέρσες σιδηροδρόμων και στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί για την παραγωγή καθαρής ενέργειας
Η Greenrail, με έδρα το Μιλάνο, έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει την κατασκευή σιδηροδρομικών στρωτήρων από «δευτερογενείς πρώτες ύλες».
«Οι στρωτήρες Greenrail είναι τραβέρσες σιδηροδρόμων που έχουν τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τους παραδοσιακούς σκελετούς από οπλισμένο σκυρόδεμα «, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Giovanni de Lisi στο CNBC.
«Είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλωμένο πλαστικό: αστικά πλαστικά και παλιά ανακυκλωμένα ελαστικά», πρόσθεσε ο De Lisi. Κάθε χιλιόμετρο σιδηροδρομικής γραμμής της Greenrail επέτρεψε την ανακύκλωση 35 τόνων πλαστικών και μεταχειρισμένων ελαστικών.
Η επιχείρηση λέει επίσης Greenail μπορεί να ενσωματώνει φωτοβολταϊκά πάνελ που θα επιτρέψουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
«Η ιδέα της Greenrail Solar βγήκε από τη βούληση να μετατραπούν οι σιδηροδρομικές υποδομές από παθητικές υποδομές σε ενεργές υποδομές», πρόσθεσε η de Lisi.
«Οι σιδηροδρομικές γραμμές εκτίθενται στον ήλιο στο 90% του χρόνου  και από αυτό προκύπτει η ιδέα συλλογής ηλιακής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική ενέργεια», πρόσθεσε.
Ο COO της Greenrail, Firas Bunni, δήλωσε στο CNBC ότι για κάθε ένα χιλιόμετρο των ηλιακών στρωμάτων μπορεί να παραχθούν περίπου 30 έως 35 εκατομμύρια ώρες ενέργειας ανά έτος, αρκετά για να καλύψουν τις μέσες ανάγκες σε 10 ιταλικά σπίτια ετησίως.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[20/04/2018 - 11:04]
Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής...
[20/04/2018 - 11:02]
Ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό έχει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση...
[20/04/2018 - 10:59]
Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των παραγόντων της ενεργειακής αγοράς για το αν θα μπορέσει τελικά να δημοπρατηθεί ικανοποιητική – σημαντική ισχύ...
[17/04/2018 - 12:41]
Τρία είναι τελικά τα νησιά τα οποία θα περιληφθούν στον διαγωνισμό για το πιλοτικό έργο των «Έξυπνων Νησιών», όπως σύμφωνα...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ