Ιταλία: Και οι σιδηρόδρομοι μπορούν να παράγουν καθαρή ενέργεια

[11/04/2018 - 3:19 μμ]

Στην Ιταλία, μία επιχείρηση  σιδηροδρόμων επιδιώκει να αναπτύξει μια πιο βιώσιμη εκδοχή ενός τμήματος υποδομής που είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων.
Μετατρέπει παλιά ελαστικά σε τραβέρσες σιδηροδρόμων και στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί για την παραγωγή καθαρής ενέργειας
Η Greenrail, με έδρα το Μιλάνο, έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει την κατασκευή σιδηροδρομικών στρωτήρων από «δευτερογενείς πρώτες ύλες».
«Οι στρωτήρες Greenrail είναι τραβέρσες σιδηροδρόμων που έχουν τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τους παραδοσιακούς σκελετούς από οπλισμένο σκυρόδεμα «, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Giovanni de Lisi στο CNBC.
«Είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλωμένο πλαστικό: αστικά πλαστικά και παλιά ανακυκλωμένα ελαστικά», πρόσθεσε ο De Lisi. Κάθε χιλιόμετρο σιδηροδρομικής γραμμής της Greenrail επέτρεψε την ανακύκλωση 35 τόνων πλαστικών και μεταχειρισμένων ελαστικών.
Η επιχείρηση λέει επίσης Greenail μπορεί να ενσωματώνει φωτοβολταϊκά πάνελ που θα επιτρέψουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
«Η ιδέα της Greenrail Solar βγήκε από τη βούληση να μετατραπούν οι σιδηροδρομικές υποδομές από παθητικές υποδομές σε ενεργές υποδομές», πρόσθεσε η de Lisi.
«Οι σιδηροδρομικές γραμμές εκτίθενται στον ήλιο στο 90% του χρόνου  και από αυτό προκύπτει η ιδέα συλλογής ηλιακής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική ενέργεια», πρόσθεσε.
Ο COO της Greenrail, Firas Bunni, δήλωσε στο CNBC ότι για κάθε ένα χιλιόμετρο των ηλιακών στρωμάτων μπορεί να παραχθούν περίπου 30 έως 35 εκατομμύρια ώρες ενέργειας ανά έτος, αρκετά για να καλύψουν τις μέσες ανάγκες σε 10 ιταλικά σπίτια ετησίως.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[23/10/2018 - 2:02]
Η Cenergy Holdings σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανέθεσε στην Ελληνικά Καλώδια σύμβαση με το κλειδί...
[23/10/2018 - 1:50]
Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, οι χώρες της Βαλτικής ελέγχονταν από τη Σοβιετική Ενωση, το μεγαθήριο που βρίσκεται...
[23/10/2018 - 1:29]
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών...
[23/10/2018 - 1:08]
Την εξαγορά του 97,87% των μετοχών της εταιρείας  ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ., που είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου (δευτερόχυτου) αλουμινίου στην Ελλάδα...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ