Κομισιόν: Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής - Energy Register - Energy Register

Κομισιόν: Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής

[26/10/2020 - 4:05 μμ]

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής (Energy Infrastructure Forum) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο φόρουμ συμμετέχουν εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, φορείς προώθησης έργων, ρυθμιστικές αρχές, εταιρείες ενέργειας, ΜΚΟ και η κοινωνία των πολιτών καθώς και η χρηματοδοτική κοινότητα.

Οι φορείς πρόκειται να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της ενεργειακής υποδομής στην Ευρώπης και η οικοδόμηση μιας εσωτερικής αγοράς ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση διαδικτυακά, λόγω των ισχυόντων μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Στην ατζέντα του Φόρουμ περιλαμβάνεται η εξέταση του ρόλου της ενεργειακής υποδομής στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Ειδικότερα το ζήτημα θα αναλυθεί μέσω του κανονισμού ΔΕΔ-Ε, των στοιχείων της ολοκλήρωσης του ενεργειακού συστήματος και της υιοθέτησης υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτομίας.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[26/11/2020 - 2:07]
Η Repsol πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα...
[26/11/2020 - 1:44]
Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 25 MW από την Windpark Hopsten, για το αιολικό πάρκο Hopsten στη...
[26/11/2020 - 11:16]
Η SSE Renewables και η Equinor επέτυχαν το οικονομικό κλείσιμο για τις φάσεις Α και Β του υπεράκτιου αιολικού πάρκου...
[26/11/2020 - 10:22]
Η αμερικανική πετρελαϊκή Exxon Mobil δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να περικόψει έως και 300 θέσεις εργασίας στον Καναδά ως...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ