7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου: Τα Επόμενα Βήματα της Κύπρου στη Σκακιέρα της Ενέργειας

[05/09/2019 - 12:55 μμ]

Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στη σκακιέρα της ενέργειας, είναι ο τίτλος του φετινού 7ουΕνεργειακού Συμποσίου που θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία.

Στο Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως κάθε χρόνο, έχει προσκληθεί για να μιλήσει ως κύριος ομιλητής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καθώς και οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, της Ελλάδας Κωστής Χατζηδάκης και του Ισραήλ Δρ.YuvalSteinitz .

Ακόμα στο Συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τα νέα σχέδια τους οι εταιρείες που έχουν πάρει άδειες για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διεθνείς διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της ενέργειας, ακαδημαϊκοί και άλλοι παράγοντες από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, της ΡΑΕΚ και της ΔΕΦΑ, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να αναπτύξουν θέματα της αρμοδιότητας τους.

Το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για:

• Τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή µας.

• Τα επόµενα βήµατα της Κύπρου στον τοµέα της έρευνας και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.

• Τα αποτελέσµατα και τις προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας των κρατών της περιοχής.

• Τις επενδύσεις των ενεργειακών εταιρειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

• Τους σχεδιασµούς για την εξαγωγή φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη (δηλαδή αγωγοί μεταφοράς, μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου, LNG κλπ.)

• Την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

• Τις ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.

• Τη δηµιουργία και εφαρµογή του απαραίτητου νοµικού και διοικητικού πλαισίου, µε στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην Κύπρο.

Το Ενεργειακό Συμπόσιο, που κάθε χρόνο σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία, αφού θεωρείται σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου και γενικά της Ν. Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία FMW Financial MediaWay και είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι για να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22342005 ή στο email : info@ fmw. com. cy , ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να εξασφαλίσουν στην ιστοσελίδα www. cyprusenergysymposium. com .

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[23/09/2019 - 11:07]
Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την...
[23/09/2019 - 10:58]
Ελκυστικές προσιτές και προσβάσιμες δημόσιες μεταφορές, καθαρά οχήματα, ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, το πνεύμα της συνεπιβίβασης, ποδηλατικές υποδομές,...
[23/09/2019 - 10:53]
Αφού απαγόρευσε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης πριν μερικούς μήνες, ο ΟΗΕ στρέφεται στην πράσινη ενέργεια με 193 ηλιακά πάνελ...
[23/09/2019 - 10:50]
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στη Βουλή διάταξη για την κατάργηση των δημοπρασιών NOME, αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων,...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ