Αν. Μάνος: Στα 2,2 εκατ. ευρώ τα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε Μακεδονία και Θράκη - Energy Register - Energy Register

Αν. Μάνος: Στα 2,2 εκατ. ευρώ τα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε Μακεδονία και Θράκη

[12/09/2021 - 6:59 μμ]

Στα έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ στην Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και ιδιαίτερα, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος μιλώντας σε εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Σε όλη την περιφέρεια της Μακεδονίας – Θράκης, ο ΔΕΔΔΗΕ επενδύει περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ υλοποιώντας 18 έργα για υπογειώσεις σε δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα» τόνισε ο κ .Μάνος προσθέτοντας ότι διανύουμε μια περίοδο ψηφιοποίησης της ενέργειας με τεράστια οφέλη στο περιβάλλον. 

«Προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί το δίκτυο της πόλης, ο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία τριετία έχει υλοποιήσει έργα αναβάθμισης, έχει διπλασιάσει τους τηλεχειριζόμενους υποσταθμούς μέσης- χαμηλής τάσης και τριπλασιάσει τα ενδεικτικά διέλευσης σφάλματος στο υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνονται οι χρόνοι αποκατάστασης, βελτιώνεται η ποιότητα της παραγόμενης ενέργειας, είναι η πόλη σταδιακά όλο και πιο έξυπνη». 

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, την τελευταία διετία υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη έργα διασυνδέσεων μέσης τάξης, με 28 διασυνδέσεις που αφορά στο 43% των υπόγειων γραμμών του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ έχουν δημιουργηθεί έξι χιλιόμετρα νέου υπόγειου δικτύου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση 52 υποσταθμών. 

«Αυτό σημαίνει», συνέχισε, «ότι όλες οι διασυνδέσεις και αυτοματισμοί που αναφέραμε, σε περίπτωση μιας βλάβης, έχουμε μείωση εύρεσης χρόνου βλάβης έως και 70% και αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης». 

Στις «καθαρές» μετακινήσεις αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο 7μηνο του 2021 επετεύχθη ο στόχος που τέθηκε για την τρέχουσα χρονιά για τις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ενώ, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Αύγουστο του 2021, υπερδιπλασιάστηκαν τα σημεία φόρτισης φτάνοντας τα 650.

«Λειτουργεί πλέον ένας φορτιστής ανά 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με επόμενο στόχο, την ανάπτυξη υποδομών ταχείας φόρτισης σε πιάτσες των ταξί». 

Για τη ναυτιλία ως ρυθμιστή της παγκόσμιας οικονομίας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας λιμένων, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος σημειώνοντας ότι «οι κραδασμοί στο εμπόριο, προκαλούν κραδασμό στην τσέπη μας». Σύμφωνα πάντως με τον αντιπρόεδρο Β΄της ΡΑΕ Δημήτρη Φούρλαρη, «τα σύγχρονα λιμάνια έχουν στόχο τις μηδενικές εκπομπές και τη φθηνή και καθαρή ενέργεια, με σχεδιασμό της εκτίμησης ετήσιας κατανάλωσης ενός λιμένα».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[17/09/2021 - 2:03]
Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ισπανική εφημερίδα «El País» με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της...
[17/09/2021 - 1:56]
Δύο ακόμη Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δημοπρατήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό...
[17/09/2021 - 1:32]
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΘΥΠ/ΥΗΣ Λάδωνα Την πρόσληψη με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων, για...
[17/09/2021 - 1:22]
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην 85η ΔΕΘ. Τον Υπουργό υποδέχθηκαν...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ