ΔΕΗ: Η S&P διατηρεί την αξιολόγηση «Β+» μετά την ΑΜΚ - Energy Register - Energy Register

ΔΕΗ: Η S&P διατηρεί την αξιολόγηση «Β+» μετά την ΑΜΚ

[23/11/2021 - 7:50 μμ]

Η Standard & Poor’s διατηρεί την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ σε «Β+» μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 1,35 δισ. ευρώ.

Το outlook της αξιολόγησης παραμένει θετικό.

Ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει την αυξανόμενη ανεξαρτησία της ΔΕH από το ελληνικό κράτος, μολονότι επισημαίνει ότι το τελευταίο διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας και συνεχίζει να είναι εγγυητής σε χρέος 1,4 δισ. ευρώ.

Η S&P αναφέρει ακόμα ότι η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie έναντι 1,3 δισ. ευρώ αυξάνει την πολυπλοκότητα στον όμιλο, με απώλεια ταμειακών ροών.

Ωστόσο, οι αναλυτές της S&P βλέπoυν διαρκή πρόοδο στη μείωση του επιχειρησιακού ρίσκου της εταιρείας, αναβαθμίζοντας την αξιολόγηση του επιχειρησιακού ρίσκου σε «εύλογο» από «αδύναμο».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση, χάρη στις δύο αυτές συναλλαγές η ΔEH εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών της σε πάνω από 2 δισ. ευρώ το 2023 από 376 εκατ. ευρώ το 2020.

Εν τω μεταξύ, η S&P αναμένει σημαντική μείωση του προσαρμοσμένου χρέους.

Το θετικό outlook αντανακλά την πιθανότητα αναβάθμισης της ΔEH τους επόμενους 6 με 12 μήνες αν η εταιρεία υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και επιδείξει καλή λειτουργική επίδοση.

Το θετικό outlook αντανακλά επίσης και της θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή euro2day.gr

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[03/12/2021 - 7:42]
Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα ζητήσει από το Sobranje, το τοπικό κοινοβούλιο, να παρατείνει την κατάσταση της ενεργειακής κρίσης...
[03/12/2021 - 7:33]
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η τροφοδότηση της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο καθώς το ΥΠΕΝ έδωσε το οκ στο ΔΕΣΦΑ...
[03/12/2021 - 7:28]
Η Office Line, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση μεγάλου ποσοστού των...
[03/12/2021 - 3:08]
Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με κυψέλες καυσίμου έμοιαζαν κάποτε να είναι το μέλλον της «πράσινης» κινητικότητας. Με τα ηλεκτρικά...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ