» Το ενεργειακό μέλλον της Καλοφόρνια μέσω… των ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Energy Register

Το ενεργειακό μέλλον της Καλοφόρνια μέσω… των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

[28/11/2017 - 3:22 μμ]

To ενεργειακό μέλλον της Καλιφόρνιας είναι ορατό στους περισσότερους δρόμους του Σαν Φρασίνσκο, με τους περισσότερους χώρους στάθμευσης να είναι εξοπλισμένοι με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μάλιστα ο νόμος της πόλης ορίζει ότι το 10% των χώρων στάθμευσης θα έχουν φορτιστές αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η τοπική κυβέρνηση της Καλιφόρνιας για να πειστούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και φορτηγά χωρίς εκπομπές ρύπων.
Το κράτος από την πλευρά του ενθαρρύνει τους πολίτες παρέχοντάς τους πολλά κίνητρα όπως εκπτώσεις, δανειακές ενισχύσεις σε αγοραστές ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ( περισσότερα χρήματα στους αγοραστές με χαμηλό εισόδημα), προγράμματα για την κοινή χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία και κουπόνια για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αγοράσουν φορτηγά, τρακτέρ, μπουλντόζες, περονοφόρα οχήματα.
Ο στόχος του κράτους είναι 1,5 εκατ. οχήματα με μηδενικές εκπομπές έως το 2025.
Αυτή την περίοδο υπάρχουν σχεδόν 340.000 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αγοράστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια, με τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να αγοράζουν σχεδόν το ήμισυ όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η προσπάθεια είναι πιο έντονη στις αστικές περιοχές.
Εκεί η ρύπανση είναι μεγαλύτερη (έξι από τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις στις Η.Π.Α. βρίσκονται στην Καλιφόρνια) και η πολιτική υποστήριξη της στρατηγικής για το κλίμα είναι ισχυρότερη.
Κλείνοντας, ο κυβερνήτης Jerry Brown πρόσφατα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τις προσεχείς δεκαετίες, καταλήγει το bloomberg.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[13/08/2018 - 10:51]
Ένα δεκαήμερο έχει στη διάθεσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να παραδώσει τους φακέλους για τα αυθαίρετα σε αιγιαλό...
[13/08/2018 - 10:41]
Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Απριλίου 2018 με νέες εντολές προς τις τράπεζες. Με τις σημερινές εντολές θα...
[13/08/2018 - 10:39]
Σας ενημερώνουμε ότι η κατανεμόμενη μονάδα ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ V θα συμμετέχει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από 14 Αυγούστου 2018 βάσει των...
[13/08/2018 - 10:21]
Η ΛΑΓΗΕ Α.Ε προκηρύσσει  Συνοπτικό Διαγωνισμό Νο. 1/2018, Συνολικού Προϋπολογισμού € 49.600,00 με κριτήριο κατακύρωσης  την πλέον συμφέρουσα από οικονομική...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ