Το ενεργειακό μέλλον της Καλοφόρνια μέσω… των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

[28/11/2017 - 3:22 μμ]

To ενεργειακό μέλλον της Καλιφόρνιας είναι ορατό στους περισσότερους δρόμους του Σαν Φρασίνσκο, με τους περισσότερους χώρους στάθμευσης να είναι εξοπλισμένοι με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μάλιστα ο νόμος της πόλης ορίζει ότι το 10% των χώρων στάθμευσης θα έχουν φορτιστές αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η τοπική κυβέρνηση της Καλιφόρνιας για να πειστούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και φορτηγά χωρίς εκπομπές ρύπων.
Το κράτος από την πλευρά του ενθαρρύνει τους πολίτες παρέχοντάς τους πολλά κίνητρα όπως εκπτώσεις, δανειακές ενισχύσεις σε αγοραστές ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ( περισσότερα χρήματα στους αγοραστές με χαμηλό εισόδημα), προγράμματα για την κοινή χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία και κουπόνια για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αγοράσουν φορτηγά, τρακτέρ, μπουλντόζες, περονοφόρα οχήματα.
Ο στόχος του κράτους είναι 1,5 εκατ. οχήματα με μηδενικές εκπομπές έως το 2025.
Αυτή την περίοδο υπάρχουν σχεδόν 340.000 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αγοράστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια, με τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να αγοράζουν σχεδόν το ήμισυ όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η προσπάθεια είναι πιο έντονη στις αστικές περιοχές.
Εκεί η ρύπανση είναι μεγαλύτερη (έξι από τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις στις Η.Π.Α. βρίσκονται στην Καλιφόρνια) και η πολιτική υποστήριξη της στρατηγικής για το κλίμα είναι ισχυρότερη.
Κλείνοντας, ο κυβερνήτης Jerry Brown πρόσφατα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τις προσεχείς δεκαετίες, καταλήγει το bloomberg.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[15/11/2018 - 11:13]
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβαρυνθεί κατά το δυνατόν η κατανάλωση και ότι ο λιγνιτικός σταθμός του Αμύνταιου – για την...
[15/11/2018 - 11:04]
Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία,...
[15/11/2018 - 10:51]
Η ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), τόσο ως προς τον αριθμό των σημείων επαναφόρτισης όσο και ως προς...
[15/11/2018 - 10:47]
Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών που διοργανώνει η...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ