Το ενεργειακό μέλλον της Καλοφόρνια μέσω… των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

[28/11/2017 - 3:22 μμ]

To ενεργειακό μέλλον της Καλιφόρνιας είναι ορατό στους περισσότερους δρόμους του Σαν Φρασίνσκο, με τους περισσότερους χώρους στάθμευσης να είναι εξοπλισμένοι με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μάλιστα ο νόμος της πόλης ορίζει ότι το 10% των χώρων στάθμευσης θα έχουν φορτιστές αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η τοπική κυβέρνηση της Καλιφόρνιας για να πειστούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και φορτηγά χωρίς εκπομπές ρύπων.
Το κράτος από την πλευρά του ενθαρρύνει τους πολίτες παρέχοντάς τους πολλά κίνητρα όπως εκπτώσεις, δανειακές ενισχύσεις σε αγοραστές ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ( περισσότερα χρήματα στους αγοραστές με χαμηλό εισόδημα), προγράμματα για την κοινή χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία και κουπόνια για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αγοράσουν φορτηγά, τρακτέρ, μπουλντόζες, περονοφόρα οχήματα.
Ο στόχος του κράτους είναι 1,5 εκατ. οχήματα με μηδενικές εκπομπές έως το 2025.
Αυτή την περίοδο υπάρχουν σχεδόν 340.000 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αγοράστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια, με τους κατοίκους της Καλιφόρνιας να αγοράζουν σχεδόν το ήμισυ όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η προσπάθεια είναι πιο έντονη στις αστικές περιοχές.
Εκεί η ρύπανση είναι μεγαλύτερη (έξι από τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις στις Η.Π.Α. βρίσκονται στην Καλιφόρνια) και η πολιτική υποστήριξη της στρατηγικής για το κλίμα είναι ισχυρότερη.
Κλείνοντας, ο κυβερνήτης Jerry Brown πρόσφατα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τις προσεχείς δεκαετίες, καταλήγει το bloomberg.

Πηγή

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[18/05/2018 - 5:33]
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου  «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ «περί θεσπίσεως πλαισίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό»...
[18/05/2018 - 3:20]
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας – Κύπρου πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην Αθήνα, από την Ελληνική και Κυπριακή Εθνική...
[18/05/2018 - 3:04]
Ούτε για την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης συζητάμε, ούτε για την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, ούτε για μεγάλες μονάδες καύσης...
[18/05/2018 - 2:58]
Την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας» του δήμου Χαλανδρίου, με την εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος θέρμανσης, θα χρηματοδοτήσει η...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ