Άγονος ο διαγωνισμός για 54 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής

[16/08/2019 - 9:56 πμ]

Άγονος κηρύχθηκε ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαίρετων που είχε προκηρύξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού  για την κατεδάφιση 3.200 κατασκευών, ο οποίος δρομολογήθηκε μετά την πρωτοφανή καταστροφή που σημειώθηκε τον περυσινό Ιούλιο στο Μάτι.

Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων-πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων, που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας, και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό, τα οποία —σύμφωνα με τις λίστες των υπηρεσιών καταγραφής (Δασαρχεία, Κτηματικές Υπηρεσίες)— είτε έχουν καταστεί τελεσίδικα, είτε έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής τού αρμόδιου δασάρχη.

Η σύμβαση περιελάμβανε 2 σκέλη: το πρώτο αφορούσε 38 αποφάσεις-πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων και το δεύτερο άλλες 16 αποφάσεις-πρωτόκολλα κατεδάφισης, για τους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Το συνολικό κόστος του έργου (συμπεριλαμβανομένων και των 2 σκελών) είχε προϋπολογιστεί σε 402.983,87 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 499.700 ευρώ), με χρηματοδότηση από πόρους του Πράσινου Ταμείου και ημερομηνία λήξης της σύμβασης, τις 31/12/2020, χωρίς το δικαίωμα παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΝ, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά η οποία εν τέλει απορρίφθηκε κατά το στάδιο της αποσφράγισης, οδηγώντας τελικά στην ανεπιτυχή έκβασή του. Μάλιστα με απόφαση του Υπουργείου που εκδόθηκε στις 8 Αυγούστου (72216/2331/8.8.2019) αποφασίστηκε, συνολικά, η ματαίωση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»: με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας του ως άνω διαγωνισμού, «απορρίπτεται η προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.Β.Τ.Τ.Ε» […] κατά το στάδιο αποσφράγισης των φακέλων των δικαιολογητικών συμμετοχής και της τεχνικής προσφοράς» ενώ, επιπρόσθετα, συμπεριελήφθη και η απόφαση για ματαίωση της διαδικασίας με την αιτιολογία ότι απέβη άγονη, λόγω απόρριψης της προσφοράς και λόγω μη υποβολής άλλων προσφορών.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[23/09/2019 - 11:07]
Τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την...
[23/09/2019 - 10:58]
Ελκυστικές προσιτές και προσβάσιμες δημόσιες μεταφορές, καθαρά οχήματα, ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, το πνεύμα της συνεπιβίβασης, ποδηλατικές υποδομές,...
[23/09/2019 - 10:53]
Αφού απαγόρευσε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης πριν μερικούς μήνες, ο ΟΗΕ στρέφεται στην πράσινη ενέργεια με 193 ηλιακά πάνελ...
[23/09/2019 - 10:50]
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στη Βουλή διάταξη για την κατάργηση των δημοπρασιών NOME, αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων,...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ