Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού Greenathon, στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ - Energy Register - Energy Register

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού Greenathon, στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ

[13/09/2021 - 9:14 πμ]

Τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού πράσινης καινοτομίας “Greenathon-Beyond Green Technologies” που υλοποίησε η γενική γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην εταιρεία Vertliner, που έχει αναπτύξει αυτόνομη ρομποτική πλατφόρμα για ασφαλή, γρήγορη και με ακρίβεια διαδικασία αξιολόγησης φρεατίων ανελκυστήρα, το δεύτερο στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για το διασυνδεμένο μικροδίκτυο ενέργειας OptiMEMS και το τρίτο βραβείο στην εταιρεία nanoviis που χρησιμοποιεί οικολογική τεχνολογία για τον καθαρισμό των πετρελαϊκών αποβλήτων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο θα επιδιώξει να εφαρμόσει τις προτάσεις που ξεχώρισαν για την αντιμετώπιση των αναγκών του κράτους.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας τόνισε ότι από τα συνολικά 30,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν στη χώρα μας μέσω του Ταμείου έως το το 2026, το 37% θα αφορά το περιβάλλον και το 20% την ψηφιοποίηση.

Είπε, ακόμη, ότι σύντομα το Ταμείο θα υλοποιήσει πρόγραμμα ύψους 500 εκ. ευρώ για την ενίσχυση μικρών καινοτόμων επιχειρήσεων, με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου ή δευτερογενούς δανείου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 12 φιναλίστ από τις πάνω από 100 προτάσεις που υποβλήθηκαν, ενώ τα τρία βραβεία επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή. Ο διαγωνισμός έγινε με την υποστήριξη της πλατφόρμας Elevate Greece, της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και Innovation Enabler τη Mantis Business Innovation.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[20/10/2021 - 7:22]
Ενα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 6,5 MW, «Άγιο Ιωάννη – Βαμβακιές», στην περιοχή της Βέροιας, στη Βόρεια Ελλάδα ολοκλήρωσε η Enel...
[20/10/2021 - 6:38]
Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης 150kV μέσω της Εύβοιας, με την...
[20/10/2021 - 6:27]
Σε σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, αναμένεται να οδηγήσει η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων,...
[20/10/2021 - 6:22]
Έως και 45% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης το φετινό χειμώνα. Αυτό ανέφερε σήμερα ο  πρόεδρος...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ