Διάκριση των ΕΛΠΕ στα «Bravo Sustainability Awards 2019» - Energy Register - Energy Register

Διάκριση των ΕΛΠΕ στα «Bravo Sustainability Awards 2019»

[31/12/2019 - 12:30 μμ]

Στη θεματική ενότητα Bravo Environment διακρίθηκε και βραβεύτηκε ο όμιλος ΕΛΠΕ για τη δράση του που αφορούσε στην “Ενσωμάτωση των θεμάτων κλιματικής αλλαγής στη στρατηγική ΕΛΠΕ και κατάταξη κατά CDP” στα Bravo Sustainability Awards 2019 .

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την τιμητική διάκριση εκ μέρους του ομίλου ΕΛΠΕ παρέλαβε η Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης ομίλου κυρία Πηνελόπη Παγώνη, ενώ περισσότερα στοιχεία για τη διακριθείσα δράση έδωσε ο Υποδιευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Αντώνης Μουντούρης.

Επίσης, ως βέλτιστη πρακτική του ομίλου παρουσιάστηκε η δράση “Εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030”, για τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από την κυρία Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετείχε και εφέτος στον κοινωνικό διάλογο του Θεσμού “BRAVO Sustainability Dialogue & Awards”, o οποίος αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 και αναδεικνύει δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κοινωνία Πολιτών και τα Σχολεία. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής Κρίσης» και στο σχετικό πάνελ διαλόγου συμμετείχε ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Θωμάς. Τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκπροσώπησε η κα Πηνελόπη Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στους κύριους άξονες της στρατηγικής του ομίλου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, με τελικό στόχο τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ με δράσεις, πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές πρακτικές, συμβάλλει κάθε χρόνο σε μια συντεταγμένη παγκόσμια προσπάθεια για Βιώσιμη Ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον.

Ο θεσμός BRAVO 2019 αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της «ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ».

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[11/08/2020 - 1:30]
Βρείτε εδώ το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των φωτοβολταϊκών και λοιπών ΑΠΕ. Για τα φωτοβολταϊκά, το όριο...
[11/08/2020 - 1:13]
Νέα παραγγελία εξασφάλισε η Vestas για χερσαίο αιολικό πάρκο στην Κίνα, συνολικής ισχύος 101 MW, για άγνωστο μέχρι στιγμής έργο...
[11/08/2020 - 1:05]
Σε διακοπή απόκτησης ιδίων μετοχών της εταιρείας προχωρά η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Αυτό αποφάσισε το...
[11/08/2020 - 12:59]
Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών μέχρι 30...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ