Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά - Energy Register - Energy Register

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

[25/11/2020 - 11:44 πμ]

Ολλανδοί φοιτητές δημιούργησαν ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο κυρίως από απορρίμματα, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών που αλιεύονται από τη θάλασσα, ανακυκλώσιμων πλαστικών φιαλών PET και οικιακών απορριμμάτων.

Το ηλεκτρικό όχημα «Luca», είναι ένα κίτρινο, σπορ, διθέσιο αυτοκίνητο, η τελική ταχύτητα του οποίου φτάνει τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα και μπορεί να διανύσει 220 χιλιόμετρα όταν είναι πλήρως φορτισμένο, δήλωσε το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν.

«Αυτό το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ξεχωριστό, γιατί είναι κατασκευασμένο από απορρίμματα», δήλωσε η διευθύντρια του έργου Lisa van Etten στο Reuters.

«Το σασί μας είναι φτιαγμένο από λινάρι και ανακυκλώσιμες πλαστικές φιάλες PET. Για το εσωτερικό χρησιμοποιήσαμε επίσης μη ταξινομημένα οικιακά απορρίμματα».

Σκληρά πλαστικά που βρίσκονται συνήθως σε τηλεοράσεις, παιχνίδια και συσκευές κουζίνας χρησιμοποιήθηκαν για το σώμα του αυτοκινήτου, ενώ τα μαξιλάρια των καθισμάτων αποτελούνται από τρίχες καρύδας και αλόγου.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα 22 φοιτητών εντός περίπου 18 μηνών, ως μια προσπάθεια να αποδειχθεί η δυνατότητα των απορριμάτων.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[21/01/2021 - 7:38]
 Η Huawei, κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) καθώς και ενεργειακών λύσεων, παρουσιάζει την οικιακή Smart PV λύση...
[21/01/2021 - 7:25]
Η επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στη Συμφωνία των Παρισίων, με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος, από τον νέο...
[21/01/2021 - 7:21]
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κλίμα Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της...
[21/01/2021 - 7:16]
Τηλεδιάσκεψη είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz. Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ