Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Eco Fest 2020 και Ecomobility Conference - Energy Register - Energy Register

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Eco Fest 2020 και Ecomobility Conference

[20/01/2020 - 11:27 πμ]

Tην κεντρική ομιλία της έναρξης των εργασιών του Ecomobility Conference, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Υπουργός ΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης, στα πλαίσια του Eco-Fest 2020.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης παρέστη το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και στην έναρξη της διοργάνωσης του 3ημερου, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, εγκαινίασαν  το περίπτερο της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας».

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη να βελτιώνουμε με συγκεκριμένες πολιτικές την ποιότητα της ζωής μας», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας πως: «Αυτή η γιορτή έρχεται να δείξει ακριβώς αυτό που ονειρευόμαστε για το αύριο. Ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις μας. Πιο φιλικές μετακινήσεις, έναν άλλο, καλύτερο, πιο πράσινο τρόπο ζωής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τον δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα Μπακογιάννη. Και χαιρόμαστε που βλέπουμε και πολλούς νέους ανθρώπους, γιατί η πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, για μια πράσινη ανάπτυξη αφορά πρώτα απ’ όλα τη νέα γενιά. Μπράβο στους διοργανωτές και να ξέρετε πως σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα είμαστε όλοι πάντα δίπλα».

   Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης τόνισε από την πλευρά του:

   «Σήμερα είναι μία πραγματική γιορτή στην καρδιά της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και την ευγνωμοσύνη μας στους διοργανωτές της Eco -Fest γιατί σήμερα αποδεικνύουν έμπρακτα πως μια άλλη πόλη είναι εφικτή. Μία πόλη η οποία σέβεται τον κάτοικο, τον επισκέπτη, μία πόλη η οποία αναβαθμίζει τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται με ορμή και η Αθήνα οφείλει να πρωταγωνιστήσει. Η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι κλειδί. Ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι μόνο δημοτικό. Η Αθήνα ανήκει σε όλους μας, σε όλους όσοι την αγαπάνε. Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τώρα από τη θεωρία, μαζί με τον κύριο υπουργό, στην πράξη».

Αυτή την ώρα το Ecomobility Conference, συνεχίζεται με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, όπως αυτή του κ. Αραβώση, ενώ προηγήθηκαν αυτές των κ. Φάμελλου και Μπουλαξή.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[29/09/2020 - 8:49]
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, την παράταση για περιορισμένο χρονικό διάστημα...
[29/09/2020 - 8:45]
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε σήμερα το βουνό της Πεντέλης,  ίσως το πιο υποβαθμισμένο βουνό της Αττικής, που...
[29/09/2020 - 4:41]
Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 15,8 ευρώ από 12 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ...
[29/09/2020 - 4:39]
Την επόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση εργασίας, στην Αθήνα, μεταξύ της ΕΛΕΤΑΕΝ και της Νορβηγικής Ένωσης...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ