Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ: 600 εκδηλώσεις σε 44 χώρες της Ευρώπης - Energy Register - Energy Register

Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ: 600 εκδηλώσεις σε 44 χώρες της Ευρώπης

[07/06/2021 - 6:01 μμ]

Περί τις 600 εκδηλώσεις σε 44 χώρες όλης της Ευρώπης, περιλάμβανε η φετινή Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με τεράστια συμμετοχή από όλη την ΕΕ.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον στόχο της ΕΕ για μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες καταπολέμησης της ρύπανσης του αέρα, του εδάφους και των υδάτων.

Μέσα από εργαστήρια για παιδιά, συζητήσεις για την πράσινη ανάκαμψη, μαραθώνιους προγραμματισμού, δράσεις καθαρισμού και δραστηριότητες για την ενεργοποίηση των πολιτών, η Πράσινη Εβδομάδα ανέδειξε τη δύναμη που έχουν οι πολλές μικρές μεμονωμένες δράσεις σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες φιλοδοξεί να επιφέρει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους κήρυξαν το τέλος της εκδήλωσης.

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το σχέδιο δράσης της ΕΕ για μηδενική ρύπανση, στο οποίο αναπτύσσεται το όραμα αυτό και προτείνονται δράσεις και στόχοι για την επίτευξή του. Για να μειωθεί η ρύπανση απαιτούνται καθαρές επιλογές περιφερειακής και αστικής κινητικότητας και ενέργειας, επενδύσεις σε κτίρια και υποδομές και συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός και χρήση γης.

Η φετινή Πράσινη Εβδομάδα έθεσε στο επίκεντρο τη σύνδεση μεταξύ υγείας και περιβάλλοντος. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα και τη ρύπανση, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: προϋπόθεση για να επιτύχουμε τους στόχους μας για τη βιοποικιλότητα είναι να μειωθεί η ρύπανση από θρεπτικές ουσίες, φυτοφάρμακα και πλαστικά. Άλλες προτεραιότητες που αναδείχθηκαν ήταν η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, καθώς και το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης στον αγώνα για επίτευξης μηδενικής ρύπανσης, καθώς οι πιο ευάλωτες ομάδες πλήττονται περισσότερο.

Η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών εγκαινίασαν επίσης μια πλατφόρμα ενδιαφερόμενων μερών που θα συμβάλει στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης μηδενικής ρύπανσης, καθώς οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου το όραμα αυτό να γίνει πράξη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σχετική είδηση.  

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[29/07/2021 - 1:50]
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εντοπίζει το πρόβλημα των αυθαιρέτων κατηγορίας 5 και προτείνει λύσεις σήμερα, ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται απλά το πρόβλημα...
[29/07/2021 - 1:43]
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά έξι (06) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών...
[29/07/2021 - 1:02]
Απευθύνεται σε νέους, απόφοιτους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, που αναζητούν εργασιακή εμπειρία, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εντοπίσουν...
[29/07/2021 - 12:54]
Κατόπιν συνεννόησης με το ΥΠΕΝ, αλλά και σχετικού αιτήματος αρκετών ενταγμένων Δήμων στην πρόσκληση για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), με δεδομένες...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ