Τον Δεκέμβριο η Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα που συνδιοργανώνουν ΟΗΕ και Βρετανία - Energy Register - Energy Register

Τον Δεκέμβριο η Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα που συνδιοργανώνουν ΟΗΕ και Βρετανία

[25/09/2020 - 12:06 μμ]

Στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της 5ης επετείου από τη σύναψη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, σύμφωνα με σχετική, κοινή, ανακοίνωση του ΟΗΕ και της βρετανικής κυβέρνησης. 

Η σύνοδος συνδιοργανώνεται από τον γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και θα συμμετέχουν «οι πιο φιλόδοξοι παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα κλίματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον αναμένεται να εστιάσει στη σημασία του  «να αδράξουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο», επεσημαίνει η Ντάουνινγκ Στριτ. Και «η Βρετανία θα δώσει το παράδειγμα θέτοντας το περιβάλλον ψηλά στη διεθνή του ατζέντα και εκμεταλλευόμενο την εκδήλωση αυτή για μια παγκόσμια, πράσινη, βιομηχανική επανάσταση». 

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα κληθούν να παρουσιάσουν επικαιροποιημένα σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η μεγάλη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, η COP 26, θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021, μετά την αναβολή της φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού κάθε χώρα έθεσε τους δικούς της στόχους για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει, όμως αυτοί οι στόχοι κρίνονται πλέον ανεπαρκείς για να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου η υπερθέρμανση του πλανήτη και πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω. 

«Βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής έκτακτης ανάγκης και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η απάντηση σε αυτή την υπαρξιακή κρίση είναι η άμεση, αποφασιστική και πιο σημαντική δράση και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών” δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[14/05/2021 - 4:34]
Μεταξύ των 10 αγορών με τις ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης βρίσκεται η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με τις προβλέψεις της...
[14/05/2021 - 4:26]
Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο...
[14/05/2021 - 3:45]
 Τι κοινό μπορεί να έχει ο πιο γνωστός προπονητής καλαθοσφαίρισης με την ιδρύτρια του Andydote Fashion Fair και τον «30...
[14/05/2021 - 3:40]
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Συγκεκριμένα από 10 ευρώ αυξάνει...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ