Επίσκεψη Σκρέκα μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας - Energy Register - Energy Register

Επίσκεψη Σκρέκα μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας

[19/04/2021 - 8:49 πμ]

Τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο της Mytilineos στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, επισκέφθηκε το Σάββατο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mytilineos, Ευάγγελο Μυτιληναίο,  ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα μονάδα, που θα είναι η μεγαλύτερη και αποδοτικότερη στην Ευρώπη και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, ενόψει της εμβληματικής μεταρρύθμισης της απολιγνιτοποίησης. αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο τέλος του 2021.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε: «Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της MYTILINEOS, που προχωρούν ακόμη και εν μέσω πανδημίας, αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της στη χώρα. Το νέο εργοστάσιο θα βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους της γρηγορότερης απολιγνιτοποίησης στην Ευρώπη που ως Κυβέρνηση έχουμε θέσει. Είναι μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ηλεκτρικού δικτύου για να πετύχουμε τον άλλο μεγάλο στόχο που έχουμε, το να έχουμε πάνω από 60% συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2030. Εδώ σήμερα, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι παρά τις ιδιόμορφες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, εντούτοις αναλαμβάνουν τον επενδυτικό κίνδυνο και τολμούν να επενδύσουν τεράστια ποσά στον τόπο μας, με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρα μας. Δημιουργούν, παράγουν τεχνογνωσία, χρησιμοποιούν αυτό το πανάξιο ανθρώπινο δυναμικό, τα ελληνόπουλα, επιστήμονες, εργατοτεχνίτες. Και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν συνολικά και στην κοινωνική συνοχή αλλά και παράγουν τεχνογνωσία που στη συνέχεια εξάγουν και ανταγωνίζονται ως ίσο προς ίσο, τους γιγαντιαίους ανταγωνιστές μας στο εξωτερικό».

O κ. Μυτιληναίος, υπογράμμισε πως η κατασκευή αυτής της μονάδας, είναι ένα φιλόδοξο έργο, που θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας της Ελλάδας, ώστε να καταστεί η MYTILINEOS σημείο αναφοράς για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς βρισκόμαστε πλέον κοντά στην ολοκλήρωση μιας σημαντικής επένδυσης για τη δημιουργία ενός από τους πιο αποδοτικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με χρήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη» τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου, προσθετοντας πως «πολλοί λίγοι περίμεναν ότι λόγω πανδημίας το εργοστάσιο αυτό θα τελείωνε στην ώρα του».


Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[14/05/2021 - 4:34]
Μεταξύ των 10 αγορών με τις ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης βρίσκεται η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με τις προβλέψεις της...
[14/05/2021 - 4:26]
Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο...
[14/05/2021 - 3:45]
 Τι κοινό μπορεί να έχει ο πιο γνωστός προπονητής καλαθοσφαίρισης με την ιδρύτρια του Andydote Fashion Fair και τον «30...
[14/05/2021 - 3:40]
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Συγκεκριμένα από 10 ευρώ αυξάνει...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ