Συνάντηση Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο - Energy Register - Energy Register

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο

[16/01/2020 - 3:55 μμ]

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του υπουργό Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλλα, στο Κάιρο, στο πλαίσιο της 3ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), που ξεκίνησε ήδη στο διεθνές συνεδριακό κέντρο «Μανάρα» της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Κατά τις διαβουλεύσεις τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Παράλληλα, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλλα τόνισαν την στενή συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο των υπουργείων τους, όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο χωρών, του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Μάλιστα, επεσήμαναν το γεγονός ότι τα θέματα του φυσικού αερίου ενισχύουν έτι περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, από κοινού με την Κύπρο, όπως μάλιστα τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου κ. Τάρεκ Ελ Μόλλα συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Κωστή Χατζηδάκη τρόπους για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και εξερεύνησης στην Αίγυπτο.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν ακόμη τους κοινούς δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου είχε ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται η 3η Υπουργική Σύνοδος του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), όπου συμμετέχουν επίσης το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[11/08/2020 - 6:34]
Τα 2.261 μεγαβάτ έφτασε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών στα τέλη Ιουλίου σύμφωνα με το διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας της...
[11/08/2020 - 6:33]
Μείωση κατά 210 εκατ. ευρώ παρουσίασαν το 2019 οι πωλήσεις της ΔΕΠΑ σύμφωνα με την ετήσια οικονομική της έκθεση.  Ειδικότερα,...
[11/08/2020 - 6:31]
Δημόσια διαβούλευση  έθεσε η ΡΑΕ την εισήγηση του ΑΔΜΗΕ σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 67 του εγκεκριμένου Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης. Σύμφωνα...
[11/08/2020 - 6:28]
Η κατάρτιση ειδικού καθεστώτος φορολογικών κινήτρων για τις λιγνιτικές περιοχές (Φλώρινα, Κοζάνη, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη),   η οριζόντια επέκταση της Ρήτρας Δίκαιης...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ