Στο δίκτυο φυσικού αερίου και το Μουζάκι Καρδίτσας

[11/09/2018 - 11:16 πμ]

Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από την Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΕ), ολοένα και περισσότερες περιοχές του εγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης 2018-2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προετοιμάζονται για τη διαδικασία τροφοδότησης τους με φυσικό αέριο.

Ο Δήμος Μουζακίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας και η έναρξη τροφοδότησης του προγραμματίζεται για το 2020.

Στο ανωτέρω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μουζακίου αλλά και Πρόεδρο της ΠΕΔ κ.  Κωτσού Γ., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ. και της Δ/ντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας, κας Καλογήρου Ε., την Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κος Μαράβας Κ., Δήμαρχος της Πύλης Τρικάλων, μιας περιοχής που μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα εξεταστεί για την ένταξη της στο επόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Ο κ.  Μπακούρας Λ. αναφερόμενος στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν οι απαραίτητες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων του Δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την εύρεση του κατάλληλου χώρου τοποθέτησης του σταθμού τροφοδότησης με τη μέθοδο συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Πρόσθεσε δε, ότι θα διερευνηθεί και η δυνατότητα εγκατάστασης ενός σταθμού αποσυμπίεσης ώστε  να εξυπηρετεί και τις δύο περιοχές Μουζακίου και Πύλης λόγω της μικρής χιλιομετρικής τους απόστασης.

Επιπλέον ο κ Κωτσός Γ., ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ενημερώθηκε για την επέκταση του δικτύου σε όλη τη Θεσσαλία, για την τροφοδότηση των νέων περιοχών και για το πρόγραμμα ανάπτυξης 2018- 20122 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο κ. Μπακούρας Λ., τέλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της τροφοδότησης της περιοχής με φυσικό αέριο, μιας περιοχής με υψηλές ενεργειακές ανάγκες λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτή. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στους δημότες να απολαύσουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά του οφέλη.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[16/11/2018 - 9:47]
Μεγάλες είναι οι αποκλείσεις στις τελικές τιμές καυσίμων που πληρώνουν οι ευρωπαίοι καταναλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν και...
[16/11/2018 - 9:28]
Το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean στο Ισραήλ για το 2019 έχει ως στόχο 2,3 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η...
[16/11/2018 - 9:24]
Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις και αλλεπάλληλες παρατάσεις, η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, έχει δώσει εντολή για να σβήσει...
[16/11/2018 - 9:20]
Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναπτυχθεί μία χώρα της περιοχής, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ