Αύξηση των τιμών του πετρελαίου λόγω των θετικών προβλέψεων για αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ - Energy Register - Energy Register

Αύξηση των τιμών του πετρελαίου λόγω των θετικών προβλέψεων για αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ

[12/04/2021 - 10:15 πμ]

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε τη Δευτέρα εν μέσω ελπίδων ότι η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 επιταχύνονται, αν και ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε άλλες χώρες αναμένεται να καλύψει τα κέρδη.

Το Brent αυξήθηκε κατά 25 σεντς, ή 0,4%, στα 63,20 δολάρια το βαρέλι έως τις 0155 GMT. Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 17 σεντ, ή 0,3 τοις εκατό, στα 59,49 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές έχουν αλλάξει λίγο μετά την περίοδο ασταθούς διαπραγμάτευσης που έληξε με το κλείσιμο των συναλλαγών την περασμένη Δευτέρα.

 “Μια ανησυχητική ηρεμία έχει καλύψει πρόσφατα τις αγορές πετρελαίου, καθώς το Brent παραμένει γύρω στα 63 δολάρια και οι έμποροι υιοθετούν μια νοοτροπία αναμονής-και-βλέπουν», δήλωσε ο Stephen Innes, στρατηγικός επικεφαλής της αγοράς στην Axi.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιάσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα και στην Ευρώπη ο αριθμός των νε=έως κρουσμάτων μειώνεται, η Ινδία αναφέρει νέα ρεκόρ κρουσμάτων και άλλα μέρη της Ασίας παρατηρούν αύξηση του φορτίου.

Αυτό πιθανότατα θα συνεχίσει να «θολώνει τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές προοπτικές» και να διατηρεί τις τιμές σταθερές καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, δήλωσε ο Innes.

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «σημείο καμπής» εν μέσω των προσδοκιών ότι η ανάπτυξη και η πρόσληψη θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες, αλλά αντιμετωπίζει το ρίσκο να ξανανοίξει πολύ γρήγορα και να προκαλέσει επανεμφάνιση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, σε συνέντευξή του στο CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή.

«Υπάρχουν πραγματικά κίνδυνοι εκεί έξω. Και το κυριότερο είναι ότι θα ξανανοίξουμε πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στις παλιές τους πρακτικές και θα δούμε μια άλλη άνοδο σε κρούσματα», δήλωσε ο Powell.

Πηγή: Reuters

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[14/05/2021 - 4:34]
Μεταξύ των 10 αγορών με τις ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης βρίσκεται η ελληνική αγορά ηλιακής ενέργειας σύμφωνα με τις προβλέψεις της...
[14/05/2021 - 4:26]
Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους στο πλαίσιο...
[14/05/2021 - 3:45]
 Τι κοινό μπορεί να έχει ο πιο γνωστός προπονητής καλαθοσφαίρισης με την ιδρύτρια του Andydote Fashion Fair και τον «30...
[14/05/2021 - 3:40]
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Συγκεκριμένα από 10 ευρώ αυξάνει...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ