Συνάντηση ΠΣΕΕΠ με Πρόεδρο Βουλής - Energy Register - Energy Register

Συνάντηση ΠΣΕΕΠ με Πρόεδρο Βουλής

[27/11/2019 - 6:49 μμ]

Συνάντηση µεταξύ εκπροσώπων των Σωµατείων του Οµίλου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα πραγµατοποιήθηκε χθες στη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου για τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίσαμε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας, για την εξασφάλιση της επάρκειας καθώς και την επίτευξη των όρων της εθνικής ασφάλειας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, έναν πυλώνα σταθερότητας όπως είναι τα ΕΛΠΕ.

Επίσης κανείς δεν µπορεί να παραγνωρίσει τον κοµβικό ρόλο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ ως µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, στην επίτευξη της πολυπόθητης οικονοµικής ανάπτυξης της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω καταθέσαµε την ξεκάθαρη θέση µας στον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να επιστραφούν από το ΤΑΙΠΕ∆ οι µετοχές των ΕΛΠΕ στο Ελληνικό ∆ηµόσιο και στο Υπουργείο Οικονοµικών. Ο Πρόεδρος δεσµεύτηκε ότι θα µεταφέρει το αίτηµά µας σε συζήτηση στους εµπλεκόµενους φορείς.

Συναδέλφισσες, -οι

Έχει δηµιουργηθεί σε πολλούς εργαζοµένους η αίσθηση ότι το θέµα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ”παγώνει” ή ότι µετατίθεται σε µεταγενέστερο χρόνο µιας και δεν προβλέπεται στον προϋπολογισµό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Έχοντας όµως ως δεδοµένη την πολλάκις ειπωµένη θέση τόσο του Πρωθυπουργού της χώρας όσο και του αρµόδιου Υπουργού ότι τα ΕΛΠΕ θα πουληθούν, κανείς δεν µπορεί να ησυχάζει.

Αντίθετα πρέπει να είµαστε όλοι σε εγρήγορση διότι υπάρχει περίπτωση συντοµότερα από ότι φαντάζεται ο καθένας µας, να κληθούµε να ξαναδώσουµε τη µάχη για την αποτροπή τις περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[11/08/2020 - 1:30]
Βρείτε εδώ το ΦΕΚ με τις νέες κατηγορίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των φωτοβολταϊκών και λοιπών ΑΠΕ. Για τα φωτοβολταϊκά, το όριο...
[11/08/2020 - 1:13]
Νέα παραγγελία εξασφάλισε η Vestas για χερσαίο αιολικό πάρκο στην Κίνα, συνολικής ισχύος 101 MW, για άγνωστο μέχρι στιγμής έργο...
[11/08/2020 - 1:05]
Σε διακοπή απόκτησης ιδίων μετοχών της εταιρείας προχωρά η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Αυτό αποφάσισε το...
[11/08/2020 - 12:59]
Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών μέχρι 30...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ