Συνάντηση ΠΣΕΕΠ με Πρόεδρο Βουλής

[27/11/2019 - 6:49 μμ]

Συνάντηση µεταξύ εκπροσώπων των Σωµατείων του Οµίλου και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα πραγµατοποιήθηκε χθες στη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου για τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίσαμε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας, για την εξασφάλιση της επάρκειας καθώς και την επίτευξη των όρων της εθνικής ασφάλειας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, έναν πυλώνα σταθερότητας όπως είναι τα ΕΛΠΕ.

Επίσης κανείς δεν µπορεί να παραγνωρίσει τον κοµβικό ρόλο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ ως µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, στην επίτευξη της πολυπόθητης οικονοµικής ανάπτυξης της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω καταθέσαµε την ξεκάθαρη θέση µας στον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να επιστραφούν από το ΤΑΙΠΕ∆ οι µετοχές των ΕΛΠΕ στο Ελληνικό ∆ηµόσιο και στο Υπουργείο Οικονοµικών. Ο Πρόεδρος δεσµεύτηκε ότι θα µεταφέρει το αίτηµά µας σε συζήτηση στους εµπλεκόµενους φορείς.

Συναδέλφισσες, -οι

Έχει δηµιουργηθεί σε πολλούς εργαζοµένους η αίσθηση ότι το θέµα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ »παγώνει» ή ότι µετατίθεται σε µεταγενέστερο χρόνο µιας και δεν προβλέπεται στον προϋπολογισµό που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Έχοντας όµως ως δεδοµένη την πολλάκις ειπωµένη θέση τόσο του Πρωθυπουργού της χώρας όσο και του αρµόδιου Υπουργού ότι τα ΕΛΠΕ θα πουληθούν, κανείς δεν µπορεί να ησυχάζει.

Αντίθετα πρέπει να είµαστε όλοι σε εγρήγορση διότι υπάρχει περίπτωση συντοµότερα από ότι φαντάζεται ο καθένας µας, να κληθούµε να ξαναδώσουµε τη µάχη για την αποτροπή τις περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[20/01/2020 - 5:36]
Το κυνήγι του αγριόχοιρου σε όλη τη χώρα, όπως καθορίστηκε, στις αρχές Αυγούστου με την ετήσια ρυθμιστική Απόφαση περί θήρας του...
[20/01/2020 - 5:29]
Ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο συνέδριο EcomobilityConference, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου του ΥΠΕΝ Αεριοκίνηση-βιοκαύσιμα-ηλεκτροκίνηση είναι...
[20/01/2020 - 5:21]
«Η εφαρμογή των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής στην Ελλάδα δημιούργησε ελλείμματα και κενά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης». «Η οικο-κινητικότητα (eco mobility)...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ