Πυρηνική Ενέργεια: Το πρώτο εργοστάσιο στα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε να λειτουργεί - Energy Register - Energy Register

Πυρηνική Ενέργεια: Το πρώτο εργοστάσιο στα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε να λειτουργεί

[06/04/2021 - 5:11 μμ]

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε σήμερα την εμπορική λειτουργία του, ανακοίνωσαν στο Twitter οι ηγέτες της χώρας του Κόλπου.

Το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Μπαράκα στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον αραβικό κόσμο και η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα.

“Τα πρώτα μεγαβάτ από το πρώτο αραβικό πυρηνικό εργοστάσιο εισήλθαν στο εθνικό δίκτυο παραγωγής ενέργειας”, έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ.

Η κατασκευή του Μπαράκα αντιμετώπισε καθυστερήσεις καθώς η χώρα κτίζει μια πυρηνική βιομηχανία από το μηδέν.

Η Μονάδα 1 έλαβε άδεια λειτουργίας από τη ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας το 2020, τρία χρόνια μετά την προγραμματιζόμενη έναρξή της το 2017.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Μονάδα 1 συνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο ενέργειας και τον Δεκέμβριο έφθασε στο 100% της δυναμικότητας του πυρηνικού αντιδραστήρα στη διάρκεια δοκιμών.

Η Μονάδα 2 έλαβε άδεια λειτουργίας φέτος τον Μάρτιο.

Όταν ολοκληρωθεί, το Μπαράκα, το οποίο κατασκευάζεται από την Korea Electric Power Corp (KEPCO), θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής δυναμικότητας 5.600 μεγαβάτ (MW) — που θα καλύπτουν περίπου το 25% της ανώτατης ζήτησης ενέργειας των ΗΑΕ.

Energy Register
News Room
Όσα θέλετε να μάθετε για την ενέργεια
Energy Register Info and description.
[19/04/2021 - 5:06]
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ο οποίος σηματοδότησε την εκκίνηση της «Εβδομάδος Ενέργειας»...
[19/04/2021 - 5:00]
Επενδυτική «έκρηξη» αναμένεται στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα σχέδια τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά 4,8...
[19/04/2021 - 4:59]
Διαδικτυακή Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας στον Αιολικό Κλάδο» διοργανώνει την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 και...
[19/04/2021 - 4:56]
Στήνονται τον επόμενο μήνα εργοτάξια για τα έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ